Jasper Damsteegt nieuwe directeur Kunstmin

28 november 2013 door Hennie van der Zouw
Jasper Damsteegt nieuwe directeur Kunstmin

DORDRECHT - De Raad van Toezicht van stichting Kunstmin heeft per 1 maart 2014 Jasper Damsteegt benoemd tot directeur/bestuurder van de Dordtse theaterinstelling. Hij volgt interim directeur Freek van Duijn op die sinds het vertrek van Maarten Verhoef in november 2012 de directie voert en tevens de opdracht heeft dit gemeentelijke cultuurbedrijf om te vormen tot een zelfstandige stichting. Deze verzelfstandiging zal 1 januari 2014 zijn voltooid.      

Jasper Damsteegt (1974) is op dit moment directeur/bestuurder van Concordia Film-Theater-Expositie in Enschede. Daarvoor was hij directeur van poppodiums  in Rotterdam. Hij studeerde aan de faculteit theater van de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en werkte o.a. als projectmanager en theaterconsulent bij het Theaterinstituut Nederland en als communicatiemedewerker bij het Rotterdamse Theater Zuidplein.  

Damsteegt is geen onbekende in Dordrecht. Tot 2010 leidde hij naast zijn werk in Rotterdam de Jeugdtheaterschool van ToBe waaraan hij tot op heden als regisseur verbonden is gebleven.

Vanaf 1 januari 2014 is niet langer de gemeente maar stichting Kunstmin verantwoordelijk voor de theaterprogrammering van Dordrecht. De stichting zorgt dan voor het beheer en programmering van de gerestaureerde schouwburg (opening november 2014) en van de middenzaal Machine 3 in het Energiehuis. Dat laatste in samenwerking met ToBe cultuurcentrum, en Poppodium Bibelot die gezamenlijk met Kunstmin het Energiehuis exploiteren.   

Damsteegt is zeer gemotiveerd. “De stad heeft met lef en verstand geïnvesteerd in cultuur. Het is fantastisch wat de laatste jaren allemaal tot stand is gekomen. En hoe goed het aanslaat bij de Dordtenaren. Ik vind het ontzettend eervol dat ik hieraan een bijdrage mag gaan leveren.” 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.