VVD kiest voor 30 km in negentiende eeuwse schil

28 november 2013
VVD kiest voor 30 km in negentiende eeuwse schil

DORDRECHT - Gemeenteraadslid John van der Net - nummer zeven op de kandidatenlijst van de VVD voor maart 2014 - kwam op allerlei manieren prominent in beeld. Zo was hij zeer zichtbaar op het Grote Stadsdebat dat gisteravond in het Dordrechts Museum werd gehouden. Hij geeft over een actueel onderwewrp ook namens de fractie zijn visie:

VVD Dordrecht kiest voor 30 km in de 19e eeuwse schil en geen dosseerpoller op de Grote Markt.

De visie op de verkeersstructuur van de binnenstad en de 19 eeuwse Schil gaat uit van het principe dat het Centrum is van (en functioneert voor) alle Dordtenaren, ondernemers en bezoekers aan de stad. Op grond hiervan heeft de VVD Dordrecht de volgende keuzes gemaakt.

Pollers De VVD Dordrecht heeft goed geluisterd naar de bewoners van de binnenstad. Wij zijn van mening dat door de poller op de Grote Markt een dosseerpoller te maken er weer teveel verkeer door de binnenstad zal gaan rijden. De leefbaarheid en de staat van de mooie oude panden in de binnenstad weegt dan bij ons zwaarder dan de bereikbaarheid. Wij hebben hiervoor een motie ingediend welke werd ondersteund door BVD. Deze motie is met grote meerderheid aangenomen.

Onze beslissing op het punt van de poller aan de Grote markt heeft er ook mee te maken dat de informatie m.b.t. bereikbaarheid nog veel beter kan. Wij vinden het dan ook een goede zaak dat er binnenkort een startnotitie komt op dit gebied. De VVD Dordrecht gaat wel akkoord met het plan om de poller in de museumstraat een dosseerpoller te maken zodat bezoekers van het museum, hofkwartier en/of filmhuis de mogelijkheid hebben om vanuit de Oostelijke richting toch de parkeergarage Drievriendenhof te bereiken.

Wijnstraat De situatie in de Wijnstraat levert nu vaak problemen op omdat de weg eigenlijk te smal is voor 2 richtingsverkeer. Het plan is nu om er een eenrichting straat van te maken. De VVD Dordrecht ondersteunt dit plan, maar wij hebben de wethouder wel gevraagd om te monitoren of dit de Voorstraat Noord niet te veel gaat belasten.

Fietsverbod Wij zijn geen voorstander van het algemeen opheffen van het fietsverbod in het kern winkelgebied. Wij hebben wel voorgesteld om het fietsverbod op bepaalde punten op te heffen, zoals:

  • Vanaf de Vest door de Kolfstraat over het Statenplein naar de openbare fietsenstalling;
  • De doorsteek over de Voorstraat naar de Pelserbrug;
  • De doorsteek over de Voorstraat van de Lombardstraat naar het stadhuisplein.

De Raad heeft dit voorstel van de VVD Dordrecht overgenomen.

Parkeren De VVD Dordrecht is van mening dat het betaald parkeren niet verder moet worden uitgebreid. Om toch te voldoen aan de behoefte aan meer parkeerruimte in het oostelijke gedeelte van de stad hebben wij de wethouder gevraagd om snel met een plan te komen voor een parkeervoorziening op het Steegoversloot.

30 km zone 19e eeuwse schil De VVD Dordrecht is een voorstander van een 30 km zone in de 19e eeuwse schil op de Singel. Op dit moment ontbreekt het de gemeente echter aan middelen om deze wegen in te richten als een 30 km zone. Wij hebben de wethouder gevraagd om deze inrichting met name mee te nemen bij groot onderhoud en grote projecten. Ondanks het gebrek aan middelen stellen wij voor om het gebied toch al aan te wijzen als 30 km zone en te voorzien van borden. Uit onderzoek blijkt dat de snelheid hierdoor toch al lager wordt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.