Project 'Raad in de Klas' van start gegaan op Johan de Witt Gymnasium

28 november 2013 door Hennie van der Zouw
Project 'Raad in de Klas' van start gegaan op Johan de Witt Gymnasium

DORDRECHT - "Wanneer gebeurt er wat met de rotonde bij de Groenezoom?" Dit vroeg een leerlinge van het Johan de Witt Gymnasium tijdens het project Raad in de Klas aan Jacqueline van den Bergh op woensdagochtend 27 november 2013. Raadsleden - onder wie Jacqueline van den Bergh (PvdA) (zie foto) - geven gastlessen aan, in dit geval, leerlingen van het Johan de Witt over wat een Gemeenteraad doet en is. Naast algemene informatie over wat er allemaal komt kijken bij het raadslid zijn, werd er ook door de leerlingen gereageerd en gaven zij hun mening.

Het was een 4e klas, gemiddelde leeftijd 16/17 jaar. De Dordtse burgemeester kende een aantal leerlingen bij naam, een Dordtse wethouder niet, en ook geen raadslid. Diverse leerlingen kwamen van buiten Dordrecht, en 2 wisten wel de naam van een wethouder van hun plaats. Ze kunnen zelf bekijken of het raadslid zijn iets voor hen is via www.schuiltereenraadslidinmij.nl. Niemand gaf aan dat er een raadslid in hem of haar schuilt, maar men wil wel de site gaan opzoeken.

Ook de school zelf vult lessen over politiek, zoals Wat is Prinsjesdag, Wat is een Begroting, etc.

Heel de woensdag zijn er gastlessen met verschillende raadsleden. Er komt een evaluatie, want het is de bedoeling dat dit een vast project wordt op scholen voor voortgezet onderwijs.

Op de vraag van Jacqueline van den Bergh wat de leerlingen een belangrijk onderwerp vinden (drank op scholen had niet hun interesse), kwam een leerlinge uit Stadspolders met de rotonde Groenezoom, waar regelmatig ongelukken gebeuren met fietsers. Jacqueline kon direct vertellen dat de gemeenteraad sinds kort geld heeft vrijgemaakt om de rotonde veiliger te maken (fietsers te scheiden van het autoverkeer).

Ook het ontbreken van voldoende hondenuitlaatplekken werd naarvoren gebracht door een leerlinge.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.