Wethouder Reynvaan en Weizigt zetten afvalpakkers in het zonnetje

29 november 2013 door Eva Baars
Wethouder Reynvaan en Weizigt zetten afvalpakkers in het zonnetje

DORDRECHT - Donderdag 28 november werden bij Duurzaamheidscentrum Weizigt milieubewuste Dordtenaren in het zonnetje gezet. Deze mensen, de vrijwilliger zwerfafvalpakkers, zetten zich in voor een stad zonder zwerfafval en gaan regelmatig met hun afvalgrijper de straat op. Wethouder Reynvaan, eveneens een enthousiast afvalgrijpster, was die middag aanwezig om de genodigden te complimenteren en te belonen voor hun inzet.

Er zijn op dit moment maar liefst 50 vrijwillige afvalpakkers actief in Dordrecht. Zij zijn allen in het bezit van een afvalgrijper en houden daar hun woonomgeving mee schoon. Tijdens de feestelijke bijeenkomst wisselden de aanwezigen ervaringen met elkaar en met de wethouder uit en werd er nagedacht hoe nog meer Dordtenaren enthousiast gemaakt kunnen worden voor het afvalgrijpen. Ideeën voor nieuwe acties worden geopperd en tips voor het benaderen van buurtgenoten werden uitgewisseld. Betrokkenheid bleek het sleutelwoord als het om het zwerfafvalgrijpen gaat. Wethouder Reynvaan gaf ook haar persoonlijke tip prijs: “Ik heb een afvalgrijper gehaald en ben gewoon begonnen. Steeds meer mensen zagen mij bezig en uiteindelijk begonnen zij ook. ‘Yes, het is gelukt!’ dacht ik toen.” Na afloop ontvingen de genodigden nog een fairtrade cadeau van het duurzaamheidscentrum om op die manier nogmaals te onderstrepen hoe belangrijk en waardevol de afvalpakkers zijn.

Tot en met 2012 nam Duurzaamheidscentrum Weizigt deel aan de Landelijke ZAP-actie van Nederland Schoon. Nederland Schoon is gestopt met deze actie; hiervoor is Supporter van Schoon ontwikkeld. De uitreiking van de ZAP-award is dit jaar vervangen door de feestelijke bijeenkomst voor alle afvalpakkers op 28 november. Ook afvalpakker worden? Duurzaamheidscentrum Weizigt verstrekt vanuit haar informatiepunt op de Stadsboerderij gratis afvalgrijpers. Meer informatie is te vinden op www.weizigt.nl/inwoners.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.