Scholen strijden om energieke prijs

29 november 2013 door Hennie van der Zouw
Scholen strijden om energieke prijs

DORDRECHT - Met het korter worden van de dagen branden de lampen en de verwarming op scholen volop en wordt er veel energie verbruikt. Dat is slecht voor het milieu, weinig bevorderend voor de concentratie van de leerlingen en het levert de scholen een flinke energierekening op. Om scholen op een leuke manier te helpen energie te besparen, organiseren Duurzaamheidscentrum Weizigt en energie- en afvalnutsbedrijf HVC de Energie Race. Twee Dordtse scholen doen mee.

Onder andere de Don Bosco school en IKRA uit Dordrecht gaan proberen om tussen januari en maart 2014 zoveel mogelijk energie te besparen. Door kleine maatregelen als het uitdoen van de lampen en het iets lager draaien van de verwarming kunnen al flinke resultaten behaald worden. De deelnemende scholen ontvangen van de organisatie allerlei tips om het besparen nog makkelijker te maken.
 
Energieke prijs
Meedoen aan de Energie Race levert scholen een lagere energierekening op en maakt leerlingen bewust van het nut en de noodzaak van energie besparen. Daarnaast wint de school die na drie maanden de meeste energie bespaard heeft een geldbedrag van € 5000. Dit bedrag mag de school besteden aan duurzame maatregelen zoals zonnepanelen.
 
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.