Versoepeling regels binnenstad

04 december 2013 door Hennie van der Zouw
Versoepeling regels binnenstad

DORDRECHT - Meer mogelijkheden in aanloopstraten. In winkelstraten aan de rand van de Dordtse binnenstad mogen panden ook een andere invulling krijgen dan een winkel. Mogelijkheden zijn kantoren met een balie, dienstverlening, ateliers en cultuur en ontspanning. In een deel van de Voorstraat-West mag de begane grond ook als woonruimte worden gebruikt. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in Dordrecht voor in een herziening van het bestemmingsplan binnenstad. Dit plan gaat nu de inspraak in.

Het college komt met deze versoepeling van de regels tegemoet aan de wensen van ondernemers en eigenaren van panden in de aanloopstraten. De afgelopen jaren is de leegstand in de binnenstad toegenomen. Landelijk neemt de vraag naar winkelruimte af. De verwachting is dat dit juist in de aanloopstraten tot meer leegstand zal leiden. Daarom wil het college de regels versoepelen voor:

- de Voorstraat tussen Scheffersplein en Steegoversloot
- het brede stuk Vriesestraat nabij de Vest
- de Vest tussen parkeergarage en Johan de Wittstraat
- de Voorstraat-West, vanaf de Grote Spuistraat.
- In het deel van de Voorstraat-West tussen Ruitenstraat en Lange Geldersekade  gaat de versoepeling nog verder door hier ook wonen op de begane - grond toe te staan. Het college wil hiermee leegstand bestrijden en de levendigheid van de binnenstad vergroten.

Ondernemers
Enkele jaren geleden stelde het college ook al een versoepeling van de regels voor, maar dat stuitte toen nog op verzet van ondernemers. Nu zijn het juist de ondernemers die om deze wijziging vragen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.