Weizigt plant Amnesty-boom met duurzaam Keeper systeem

04 december 2013 door Eva Baars
Weizigt plant Amnesty-boom met duurzaam Keeper systeem

DORDRECHT - Dinsdagmiddag 10 december zal wethouder Harry Wagemakers een boom planten op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. De boom zal geplant worden voor Amnesty International en wordt opgedragen aan de leden van de Russische band Pussy Riot. De boom zelf zal met behulp van het unieke en innovatieve Keeper systeem, biologische ondergrondse boomverankering, zo duurzaam mogelijk geplant worden.

 Het Keeper systeem is ontwikkeld door Natural Plastics BV. Bij gebruik van het systeem zijn boompalen niet meer nodig en worden enkel producten gebruikt die gemaakt zijn van natuurlijke kunststoffen; bioplastic. Bioplastic is plastic dat gedeeltelijk of geheel is gemaakt van afvalmaterialen afkomstig van een biologische bron zoals suikerriet of katoen. Het Keeper systeem is daarmee klimaatneutraal, maatschappelijke verantwoord en daarnaast ook nog beter voor de groei en ontwikkeling van de boom. Bert van Vuuren, algemeen directeur van Natural Plastics, zal bij het planten aanwezig zijn om het 100% duurzame systeem toe te lichten.

Amnesty International koos haar thema naar aanleiding van het vastzetten van de leden van de band Pussy Riot. Zij werden na het bekritiseren van president Poetin en de Russische Orthodoxe kerk gevangen genomen. Een lid kwam in oktober 2012 voorwaardelijk vrij, de overige leden zitten nog steeds vast. Verschillende Dordtse muziekgroepen zullen uit solidariteit met de band tijdens het planten muziek ten gehore brengen. Het planten zal plaats vinden tussen 14.00 uur en 15.00 uur op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Meer informatie is te vinden op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.