Het aanmelden als nieuw stembureaulid is gestopt.

05 december 2013 door Hennie van der Zouw
Het aanmelden als nieuw stembureaulid is gestopt.

DORDRECHT - Door de overweldigende hoeveelheid aanmeldingen van mensen die als stembureaulid willen meehelpen met de verkiezingen, stopt de gemeente (eerder dan gepland) op vrijdag 6 december de mogelijkheid om je hiervoor op te geven.

Wervingscampagne
Enkele weken geleden is de gemeente via zijn website (en ook via andere kanalen) gestart met de werving van nieuwe stembureauleden. Reden hiervoor was eigenlijk dat de gemeente iedereen de mogelijkheid wil bieden om mee te helpen. De hoeveelheid reacties is overweldigend! Meer dan 350 mensen hebben binnen drie weken aangegeven te willen helpen op 19 maart en/of 22 mei 2014.

Aanmelden kan niet meer
De gemeente wil andere mensen niet teleurstellen. Als inwoners zich nu nog zouden aanmelden, kan de gemeente hen geen plek geven in één van (of) beide verkiezingen. Daarom sluit de gemeente de mogelijkheid tot aanmelden.

Extra rol als teller
In eerste instantie wilde de gemeente voldoende aanmeldingen om op 19 maart minstens 1 nieuw lid per stembureau te laten meedoen. Dat geldt ook voor 22 mei. De grote hoeveelheid mensen stelt de gemeente nu ook in staat om inwoners in te zetten als teller op de avond van de verkiezingen. Zelfs met de invulling van die extra rol, zijn er voldoende aanmeldingen en kunnen er niet meer mensen geplaatst worden.

De rol van teller (van 21.00 uur tot einde tellen) is erg belangrijk voor goede verkiezingen. De vergoeding hiervoor is € 50,-. De gemeente realiseert zich dat het een andere invulling is dan de rol van stembureaulid (vergoeding € 150,-). Toch wil de gemeente zoveel mogelijk aangemelde mensen betrekken in de komende verkiezingen.

De gemeente bedankt iedereen voor hun aanmelding en getoonde interesse!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.