Doek valt voor Dordrecht Lions in de tweede ronde van het bekertoernooi

05 december 2013 door Hennie van der Zouw
Doek valt voor Dordrecht Lions in de tweede ronde van het bekertoernooi

DORDRECHT - In een zinderende wedstrijd hebben de teams van Herentals en Dordrecht dinsdagavond aan het publiek laten zien hoe spannend ijshockey kan zijn. Gedurende 55 spelminuten ging het spel in de sfeervolle Belgische ijsbaan op en neer en pas in de allerlaatste minuut ontstond voor Herentals een voorsprong van twee doelpunten.

In de 7e minuut in de eerste periode opende Evan Mosey de score voor Herentals maar twaalf seconden later trok Jeroen van de Broek de stand alweer gelijk: 1-1 was tevens de score aan het eind van die 1e periode.

In de 2e periode bleek Dordrecht bereid tot het nemen van meer initiatief wat in de derde spelminuut al uit een fraaie combinatie resulteerde in een doelpunt van Dan Koudys. Het zou tot het eind van de periode duren eer Herentals, met nog drie minuten te spelen door een doelpunt van Craig Vokes langszij kwam zodat met een stand van 2-2 de thee kon worden opgezocht.

De 3e periode liet eenzelfde beeld zien van twee hardwerkende teams die aan elkaar gewaagd waren. Omdat beiden vreesden voor een eventuele verlenging werd in de laatste tien spelminuten het tempo verder opgevoerd en in de 54e minuut was het weer Craig Vokes die een voorsprong voor Herentals forceerde: 3-2.

Daar lieten de Dortenaren het toch nog niet bij en 19 seconden later tekende Erik Vos voor de gelijkmaker 3-3. Met nog maar vijf minuten te spelen gaf Vincent Morgan de Lions een geweldige dreun. Het werd daarmee 4-3 en coach Alexander Jacobs had in de eindfase geen andere keus dan in een laatste krachtsinspanning zijn doelman Kisito Zonneveld tijdens een aanval naar de bank te dirigeren om hem te ruilen tegen een extra aanvaller. Het resultaat bleef uit. Met nog vier seconden spelen was het de jongere broer Mitch van beul Vincent Morgan die de Lions de definitieve genadeslag gaf. Hij schoof de puck in het verlaten doel: 5-3.

Foto: Patrick Dolkens.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.