Illegaal vuurwerk aangetroffen: verdachte aangehouden

16 december 2011
Illegaal vuurwerk aangetroffen: verdachte aangehouden

DORDRECHT -  Een 18-jarige man uit Dordrecht is op 14 december op het politiebureau aan de Overkampweg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in een woning aan de Van Blanckenburgstraat opgeslagen te hebben.
 

De aanhouding van de man volgde uit een onderzoek dat startte na de aanhouding van een 20-jarige man uit Dordrecht op 12 december. Deze man zou diezelfde avond op de Campanula een Post NL-brievenbus met vuurwerk hebben opgeblazen. Deze man werd aangehouden en uit het onderzoek dat volgde, kwam de naam van de 18-jarige naar voren. Na intensief speurwerk door onder meer de wijkpolitie werd uiteindelijke het adres aan de Van Blanckenburgstraat bekend, waar agenten op 13 december een kijkje namen. In de woning werden in totaal ruim 200 stuks zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslaggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.
 

Het vuurwerk dat was opgeslagen had in geval van ontploffing tot zware schade en meerdere gewonden of erger kunnen leiden. De politie doet dan ook een beroep op iedereen die kennis heeft van de opslag van illegaal en/of zwaar vuurwerk om dit te melden. Men kan bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem naar 0800-7000 (gratis).

 foto: Politie Zuid-Holland-Zuid.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.