Nico Parlevliet wint Picturaprijs 2013

12 december 2013 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - De Picturaprijs 2013 is gewonnen door Nico Parlevliet met zijn video Cellar. Hij kreeg onder grote belangstelling zaterdag 7 december de prijs uit handen van juryvoorzitter Mariëtte Dölle van TENT Rotterdam.
 
Cellar is een van de tachtig kunstwerken uit de Salon der Leden, waaruit de jury – bestaande uit Mariëtte Dölle (TENT Rotterdam), Sandra Smets (publiciste) en Jos Wilbrink (BKKC Den Bosch) – een winnaar moest kiezen. Parlevliet won uiteindelijk omdat de jury de esthetiek van de video buitengewoon bijzonder vond.
 
In het juryrapport staat het volgende. “De video van Nico Parlevliet vonden we onvergelijkbaar in zijn soort. De manier waarop hij de camera langs de muren laat glijden van een kelder die op zich niet mooi te noemen is, bracht een esthetiek naar voren die je dwingt om beter te kijken. De lijnen van de buizen, de glinsteringen in de muren werden tot een abstract expressionistisch schilderij met vlakken en doorzichten.”
 
Parlevliet is naar eigen zeggen zeer vereerd en ook wat onthutst, maar daarom niet minder blij met de toekenning van de Pictura-prijs 2013. De prijs bestaat uit een uit een geldbedrag van € 1500 plus een tentoonstelling in Pictura.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.