Na 39 jaar weer trouwdienst in de Bonifatiuskerk in Dordrecht

13 december 2013 door Hennie van der Zouw
Na 39 jaar weer trouwdienst in de Bonifatiuskerk in Dordrecht

DORDRECHT - Op woensdag 11 december is er na 39 jaar weer een kerkelijke huwelijksinzegening geweest in de Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat in Dordrecht. In een samenkomst van de Volle Evangelie Gemeente ui t Sliedrecht is het huwelijk van Lucas Bezemer (19) en Marregie Moens (22) ingezegend door voorganger Gijs Blokland. De laatste kerkelijk inzegening  door de Bonifatius-parochie was op 13 april 1974 in de Bonifatiuskerk.

Het burgerlijk huwelijk van Lucas Bezemer (Zwijndrecht) en Marregie Moens (Dordrecht) werd in de middag in het stadhuis van Zwijndrecht gesloten op 11-12-13 om 14:15 uur. Het pas getrouwde stel is betrokken bij het jongerencentrum Bonfire van Stichting Vuur en Vlam dat tegenwoordig in de Bonifatiuskerk een onderkomen heeft. Naast dat ze regelmatig de activiteiten bezoeken heeft Marregie een aantal meubelen - zoals recent een kinderstoel  - gerestyled in het project Lost & Found(ation). Dit project dat onderdeel is van Bonfire helpt jongeren met weinig budget met tweedehands meubelen van hun huis een leuk ingericht ‘thuis’ te maken. De gerestylede kinderstoel krijgt dan ook een plekje in het nieuwe huis van Lucas en Marregie in Dordrecht.

Locatie te huur
Na het vertrek van poppodium Bibelot gebruikt Stichting Vuur en Vlam het monumentale kerkgebouw als creatief jongerencentrum. In januari staat alweer een volgende kerkelijke inzegening gepland. Wie de grote zaal in Bonfire wil huren voor een huwelijkssamenkomst kan contact opnemen via info@bonfiredordrecht.nl.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.