Schrijfwedstrijd ‘Koningsdrama’

17 december 2013 door Hennie van der Zouw
Schrijfwedstrijd ‘Koningsdrama’

DORDRECHT - Nederland is jarig! In november 2013 bestond ons Koninkrijk 200 jaar. Ter ere hiervan organiseren de Bibliotheek A tot Z, ToBe, DordtLiterair en de Dordtse Boekenmarkt een schrijfwedstrijd met als thema Koningsdrama. Iedereen die van schrijven houdt, is welkom om een Koningsdrama van maximaal 200 woorden te schrijven en maakt hiermee kans op een film-, muziek-, of theaterbewerking van het verhaal én een geldprijs van €200.

Opdracht
Meedoen aan de schrijfwedstrijd kan door een Koningsdrama van maximaal 200 woorden te schrijven, dat zich afspeelt in ons 200-jarig Koninkrijk. Het moet gaan over een belangrijk moment in het bestaan van Nederland en de hoofdpersoon moet één van onze koningen of koninginnen zijn. Het verhaal mag gebaseerd zijn op werkelijke gebeurtenissen, maar kan ook compleet fictie zijn.

Prijzen
Voor de beste inzendingen is er een indrukwekkend prijzenpakket. De 1e prijs is een film, lied én toneelstuk over het winnende Koningsdrama, plus een geldbedrag van €200. Over de 2e t/m 10e prijs wordt een film, lied óf toneelstuk geschreven. De bewerkingen van de verhalen worden gemaakt door professionals van ToBe. Remco Went gaat aan de slag met de toneelversies, Pieter Jan den Hartigh zorgt voor de muzikale stukken en Natasja Morales maakt films over de winnende drama’s.

Jury
De deskundige jury bestaat uit Remko Jas (de Bibliotheek A tot Z), Casper Markesteijn (DordtLiterair), Pieter Jan den Hartigh (singer-songwriter), Remco Went (dans- en theaterdocent) en Natasja Morales (filmproducent). Zij beoordeelt de inzendingen op belangrijke punten zoals uitwerking van het thema, originaliteit, stijl en bewerkingsmogelijkheden. Uit alle inzendingen kiest de jury de tien beste Koningsdrama's en de 1e prijswinnaar.

Meedoen
Meedoen is gratis en kan t/m 22 januari 2014. Verhalen kan men insturen via koningsdrama@debibliotheekatotz.nl, onder vermelding van naam, adres en leeftijd. Met deelname gaat de schrijver akkoord met het wedstrijdreglement, dat te bekijken is op www.debibliotheekatotz.nl.

Prijsuitreiking en presentatie
De prijsuitreiking is op vrijdag 7 februari 2014, 20.00 uur in het Energiehuis Dordrecht, zaal Ketel 2. Met omlijsting door een muziek- en theateroptreden worden dan de beste tien verhalen en prijswinnaar bekend gemaakt. Alle film-, muziek- en theaterbewerkingen van de verhalen worden tijdens de Dordtse Boekenmarkt op zondag 6 juli 2014 gepresenteerd.

Samenwerking
Schrijfwedstrijd Koningsdrama wordt georganiseerd door de Bibliotheek A tot Z, ToBe cultuurcentrum, DordtLiterair en de Dordtse Boekenmarkt en is mede mogelijk gemaakt door 200 jaar Koninkrijk.

In het kort:
Wat:                       Schrijfwedstrijd Koningsdrama
Wanneer:             22 november 2013 t/m 22 januari 2014
Waar:                    koningsdrama@debibliotheekatotz.nl
Voor wie:              schrijvers
Tickets:                 www.debibliotheekatotz.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.