7 Kune kune biggetjes geboren op Stadsboerderij Weizigt

17 december 2013 door Eva Baars
7 Kune kune biggetjes geboren op Stadsboerderij Weizigt

DORDRECHT -  Vrijdag 13 december is op Stadsboerderij Weizigt Kune kune varken Fleur bevallen van zeven gezonde biggetjes. Zowel Fleur als de biggetjes maken het erg goed en zijn te bezoeken in de stallen van de Stadsboerderij.

In slechts 45 minuten tijd is Fleur vrijdagmiddag bevallen van 5 beertjes en 2 zeugjes. De bevalling liep vlot en de kleine biggetjes maken het erg goed. De diertjes, oorspronkelijk afkomstig uit Nieuw-Zeeland, hebben allemaal een verschillende kleur en patroon en wegen ongeveer 1200 gram. Fleur blijkt een uitstekende moeder, ze is erg zorgzaam maar laat ook de dierverzorgers in de buurt van haar jongen toe. De biggetjes zijn pas enkele dagen oud maar zijn nu al onderzoekend en ondernemend.

Fleur en haar biggetjes verblijven in de stallen van de Stadsboerderij. Iedereen die de biggetjes wil komen bewonderen, is van harte welkom. De Stadsboerderij is, ook in de kerstvakantie, elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Alleen op 25 december en 1 januari is de Stadsboerderij gesloten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.