Toch eindejaarsgeschenk voor medewerkers Drechtwerk: Gemeente Dordrecht betaalt

19 december 2013 door Hennie van der Zouw
Toch eindejaarsgeschenk voor medewerkers Drechtwerk: Gemeente Dordrecht betaalt

DORDRECHT - Tsja, een kerstpakket voor de medewerkers van Drechtwerk. Is dat nu iets waar je je druk voor moet maken? De fractie ChristenUnie/SGP vindt van wel! Deze medewerkers zijn geen zielige mensen. Wel een kwetsbare groep. Mensen die veelal trots zijn op hun baan bij Drechtwerk. En dat moet wat ons betreft worden onderstreept met verstrekken van een kerstpakket. De werkgever geeft hiermee een positieve blijk van waardering voor de inzet van de medewerkers.

Medewerkers van Drechtwerk ontvangen sinds 2011 geen kerstpakket meer. We betreuren het dat het Algemeen Bestuur van Drechtwerk een eerdere oproep van de Dordtse gemeenteraad, om dit jaar wel een kerstpakket te verstrekken naast zich neerlegde. Vorige week dinsdag 10 december bij de hamerraad hebben wij daar onze teleurstelling over uitgesproken.

Dit onderwerp was aanleiding tot discussie, artikelen in de krant en druk Twitter-verkeer.  Zeker nadat bekend werd dat er lokaal (Alblasserdam, Papendrecht) wel iets gedaan wordt voor de daar werkzame medewerkers van Drechtwerk.

Als fractie konden we dit niet onbeantwoord laten. Niet in de minste plaats doordat veel Dordtse raadsfracties ook van hun ongenoegen hierover blijk gaven. Deze reacties kwamen zowel van coalitiepartijen als vanuit de oppositie.

Om een lang verhaal kort te maken: alle Drechtwerkers krijgen een eindejaarsgeschenk in de vorm van de Drechtstedenbon van € 25,- per medewerker. Een motie hierover, door de fractie ChristenUnie/SGP ingediend, ondertekend door de oppositie en het CDA haalde uiteindelijk een meerderheid. De fractie BvD stemde verdeeld, maar gaf hiermee wel de doorslag. De VVD en fractie WEK stemden tegen.

Met de uitvoering van deze motie is een bedrag van € 45.000,- gemoeid. Dat is veel geld! Dat beseffen we. Toch vinden we het deze zaak waard. Wij hebben als fractie de discussie rond dit dossier op de wijze zoals het gegaan is niet voor ogen gehad. Liever hadden wij gezien dat het AB van Drechtwerk positief gereageerd had op de eerste motie. En dat de ‘Drechtwerkers’ op een spontane en gemeende wijze hun kerstpakket hadden gekregen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.