Zelfbouwkavels vanaf maart op de markt

19 december 2013 door Hennie van der Zouw
Zelfbouwkavels vanaf maart op de markt

DORDRECHT - Zelf je huis bouwen mogelijk op drie locaties. Dordrecht geeft ruimte aan mensen die zelf een huis willen bouwen. Voor zelfbouw zijn drie locaties aangewezen: Vest 94-96 in de binnenstad, De Erven op Stadswerven en Johanna Naber-erf in Stadspolders. Voor deze locaties zijn ‘paspoorten’ opgesteld. Ze geven belangstellende zelfbouwers een beeld van wat er mogelijk is.

Kleinschalige aanpak
Dordrecht heeft de afgelopen 50 jaar de stad ontwikkeld met grote ontwikkelaars. Dat is niet meer de werkelijkheid anno nu. Dordrecht wil op een nieuwe, meer kleinschalige wijze werken aan de ontwikkeling van de stad. Het wil daarbij nadrukkelijk de eigen inwoners betrekken. Onder de noemer ‘Dordtse Ruimte’ zijn drie nieuwe initiatieven van de gemeente samengebracht. Zelfbouw is er een van. Geïnteresseerden krijgen de ruimte om een eigen (droom)huis te bouwen. De andere initiatieven zijn de (tijdelijke) invulling van braakliggende gronden en het zoeken naar nieuwe bestemmingen voor leegstaande kantoorpanden.

Speciale website
Er is een speciale website geopend die actuele informatie geeft over de nieuwe initiatieven: www.dordtseruimte.nl. Op dit moment is hier vooral nuttige en praktische informatie te vinden over zelfbouw in Dordrecht. Zo zijn de locatiepaspoorten er in te zien en wie belangstelling heeft voor zelfbouw kan zich via de site aanmelden voor de nieuwsbrief. Dordtse Ruimte heeft ook een pagina op Facebook.

Uitgifte kavels
De gemeente start op zaterdag 8 maart met de verkoop van de kavels. De komende maanden worden de kavelpaspoorten nader uitgewerkt. Iedere locatie heeft een contactpersoon die vragen kan beantwoorden. Hun namen zijn te vinden op www.dordtseruimte.nl. Op maandag 3 februari is er een eerste informatiebijeenkomst over zelfbouw.

Meer variatie
Uit voorbeelden op andere plekken in ons land blijkt dat zelfbouw in tijden van crisis een kansrijke vorm van bouwen is. Het vergroot de keuzevrijheid voor bewoners. Zelfbouw zorgt voor meer kwaliteit en variatie in het woningaanbod. Mensen bouwen de woning die zij graag willen. De gemeente Dordrecht wil zijn eigen grond benutten voor dit nieuwe initiatief. Er zijn in totaal ongeveer 40 kavels beschikbaar: 4 op De Vest, 20 op het Johanna Naber-erf en16 inStadswerven-Noord. Er is keus uit kavels met uiteenlopende afmetingen in verschillende prijsklassen. Ook is er variatie in het type woning dat mensen kunnen laten bouwen. De prijzen per kavel variëren van € 42.500 tot 160.000 € (incl. BTW).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.