Veiligheidsregio eigenaar zes brandweerkazernes

19 december 2013 door Hennie van der Zouw
Veiligheidsregio eigenaar zes brandweerkazernes

DRECHTSTEDEN - De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is woensdag 18 december eigenaar geworden van zes brandweerkazernes. In het najaar van 2013 heeft het bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid al besloten om de brandweerkazernes in de regio in eigen beheer te nemen. Tot nu toe is het beheer uitgevoerd door de deelnemende gemeenten binnen de Veiligheidsregio ZHZ.

Na een voorbereidingstijd van ruim een half jaar werden de eerste zes brandweerkazernes officieel overdragen. Het betreft de kazernes Alblasserdam, Oud-Beijerland, Leerpark (Dordrecht), Boven-Hardinxveld (Hardinxveld-Giessendam), Zuid-Beijerland (Korendijk), Schoonrewoerd (Leerdam).

Daarmee is de eerste tranche van de regionalisering van de brandweerkazernes afgerond. In 2014 volgt de tweede tranche. Hiermee komen nog eens 31 brandweerkazernes onder beheer van de Veiligheidsregio te vallen. Tot deze overdracht is besloten, omdat alle gemeentelijke brandweerkorpsen in de regio zijn ondergebracht bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.