PVDA : zet Dordecht op de kaart met Serious Request

08 februari 2011

DORDRECHT - (bericht van de PvdA Dordrecht) De PvdA vond het een geweldig idee van de VVD om de succesvolle activiteit "Serious Request" naar Dordrecht te halen. En de enthousiaste reactie van wethouder Sleeking op dit idee, die zei zijn uiterste best hiervoor te gaan doen, klonk ons als muziek in de oren.

Groot was dan ook onze teleurstelling toen we in de krant lazen dat de wethouder inmiddels van het plan afziet, omdat hij vreest voor grote financiële risico's.

De PvdA vindt dit echt een gemiste kans voor Dordrecht. Het trekken van zoveel mogelijk bezoekers – en met name ook jongeren – naar onze binnenstad door middel van festiviteiten en activiteiten heeft juist al jaren prioriteit. En de economie is nu speerpunt van beleid.

Ook vanuit de winkeliers en de horeca horen we de roep om het bezoek aan de binnenstad juist sterk te stimuleren door het Dordtse centrum zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

"Serious Request" op het Statenplein is bij uitstek een activiteit die garant staat voor veel bezoekers, vooral ook veel jongeren. Terwijl tegelijkertijd we als Dordrecht goede doelen kunnen steunen. Het geeft grote spin-off voor de middenstand en horeca (die het toch al moeilijk hebben) maar ook spin-off voor de markt die dan tijdelijk moet plaatsvinden op het Bagijnhof, de doorloop van station naar "Serious Request" op het Statenplein.

Dat het gedeeltelijk plaatsvindt met de Kerstmarkt vindt de PvdA juist een voordeel. Extra veel mensen zullen naar Dordrecht komen om in deze decembermaand van alle festiviteiten te komen genieten.

Kortom, Dordrecht kan alleen maar winnen met "Serious Request": het steunen van goede doelen en het aantrekken van veel bezoekers – vooral ook jongeren.

Wij gaan er dan ook vanuit dat het college zich alsnog gaat inspannen om "Serious Request" naar Dordrecht te halen. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.