Columnist Kees Thies: RTV Dordrecht ziet er vanaf Leerpark veelbelovend uit

21 december 2013
Columnist Kees Thies: RTV Dordrecht ziet er vanaf Leerpark veelbelovend uit

DORDRECHT - RTV Dordrecht, RTV Rijnmond en Da Vinci mediabedrijf openen in jan uari 2014 hun nieuwe gezamenlijke huisvesting op het Leerpark. De nieuwe plek zorgt al voor een nieuw elan. Kees Thies, eens hoofdredacteur van de locale omroep, is positief gestemd.

Hij kijkt ook uit naar het programma in de dagen voor de jaarwisseling. De omroep neemt deze eerste mega produktie in eigen huis op. Kees Thies sprak een column uit. Daarna waren er vooral gasten uit de Dordtse actualiteit van 2013. Piet Sleeking sluit de rij als politiek leider van de grootste partij van de stad: beter voor Dordt (BVD).

Kees Thies schrijft :

Ik ben in mijn columns vaak niet mals geweest in mijn kritiek op onze lokale omroep. Nee, daar heb ik geen spijt van, want ik vind dat ik daar het volste recht op had en heb, niet zozeer als journalist, columnist en oud-televisiemaker, maar gewoon als kijker, belastingbetaler en betrokken Dordtenaar. Maar wie kritiek heeft moet ook zo sportief zijn om positieve zaken te signaleren. Ik was vorige week blij verrast toen ik te gast was in het nieuwe onderkomen van RTV Dordrecht in het gebouw van het DaVinci College. Mij was gevraagd daar een column uit te spreken in het kader van een studioprogramma waarin het afgelopen jaar centraal staat. Wat ik daar aantrof maakte mij blij, want ik zag en voelde meer professionaliteit en elan dan ik ooit eerder bij de lokale omroep heb aangetroffen.

In de afgelopen maanden zijn er door RTV Dordrecht stapsgewijs veranderingen in de programmering toegepast en dat ziet veelbelovend uit. Het nieuws werkt nu zonder centrale presentatiedesk en is daardoor stukken geloofwaardiger en evenwichtiger geworden. Die geloofwaardigheid was namelijk per uitzending verschillend omdat er op de ene dag nu eenmaal een betere anchorman (of -vrouw) zat dan op de andere dag. Nu weet ik wel dat RTV Dordrecht het voor een groot deel van vrijwilligers moet hebben, maar dat mag nooit een excuus voor kwaliteitsgebrek zijn… zeker niet waar het om journalistiek en dus juist om geloofwaardigheid draait. Dat nieuws wordt nu wat afstandelijker en degelijker gebracht (al zijn sommige items nog veel te lang) en er zijn daarnaast inmiddels ook wat pareltjes geboren, zoals het cultuurprogramma Eilandleven, dat zeer de moeite van het kijken waard is. En nu zat ik dus in een prachtige studio te wachten op mijn beurt en genoot ik van het feit dat er achter de gebruikelijke studiochaos een perfecte organisatie schuilt: iedereen was zich bewust van zijn of haar taak, van make-up-mevrouw tot floormanager, van cameraman tot regisseur, van gastvrouw tot eindredacteur. Ik ben reuze benieuwd naar het oudejaarsprogramma dat, zoals ik begrepen heb, te zien is vanaf 30 december. Ik ga daar kritisch naar kijken… ja, ook naar mijzelf.

(maandag staat Kees Thies nog een keer in 2013 in Ad De Dordtenaar. In het nieuwe jaar 2014 keert hij terug op zijn vaste plek in de krant)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.