Gemeente sluit coffeeshop 't Geeltje

24 mei 2013
Gemeente sluit coffeeshop 't Geeltje

DORDRECHT - Coffeeshop ’t Geeltje aan de Sint Jorisweg in Dordrecht krijgt geen nieuwe vergunning. De huidige vergunning wordt per direct ingetrokken. Dat heeft burgemeester A.A.M. Brok besloten op basis van het advies van het Bureau BIBOB (beoordeling integriteit). Indien de eigenaar zijn zaak niet sluit, zal de gemeente handhavend optreden.

Op basis van het nieuwe coffeeshopbeleid van de gemeente Dordrecht moesten alle coffeeshops een nieuwe vergunning aanvragen. De exploitanten van de coffeeshops De Muis en Ali Baba waren daarmee te laat en raakten daardoor hun vergunning kwijt. Sindsdien zijn deze coffeeshops gesloten. Tegen deze besluiten lopen nog wel procedures. Ook de eigenaar van ’t Geeltje heeft nog de mogelijkheid bezwaar te maken tegen het intrekken van de vergunning.

Coffeeshop ’t Geeltje heeft eerder een waarschuwing gehad van de burgemeester in verband met klachten over overlast in de omgeving. Het besluit de vergunning in te trekken staat daar los van.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.