Coffeeshop 't Geeltje blijft gesloten

23 december 2013 door Hennie van der Zouw
Coffeeshop 't Geeltje blijft gesloten

DORDRECHT - Burgemeester A.A.M Brok heeft na advies van de gemeentelijke bezwarencommissie besloten coffeeshop ’t Geeltje geen nieuwe vergunning te verlenen. Dit betekent dat de coffeeshop gesloten blijft. De exploitant maakte bezwaren tegen de sluiting van de coffeeshop en de intrekking van de vergunning afgelopen zomer.

Vorige zomer (persbericht 25 juli) besloot burgemeester A.A.M. Brok dat ’t Geeltje aan de Sint Jorisweg dicht moest omdat de eigenaar zonder geldige vergunning softdrugs verkocht. Op grond van de Opiumwet is het verboden drugs te verhandelen en te verkopen. Onder strikte voorwaarden worden coffeeshops gedoogd. Eén van de voorwaarden voor exploitatie van een coffeeshop is een exploitatievergunning op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). ’t Geeltje beschikt niet over deze exploitatievergunning. 
 
Bewoners rond de coffeeshop vroegen de burgemeester alles in het werk te stellen om de coffeeshop te sluiten. Dit door overlast van de coffeeshop in de nabije omgeving. 
 
De sluiting van coffeeshop ’t Geeltje past in het strenge handhavingsbeleid van de gemeente. De exploitant van de coffeeshop kan tegen de uitspraak beroep instellen bij de rechtbank.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.