Wim Huijser auteur van biografie over C. Buddingh

28 september 2011

DORDRECHT -De Stichting Dordtse Academie heeft Wim Huijser (1960) gevraagd in de komende jaren de biografie van de Dordtse schrijver/dichter C. Buddingh’ (1918-1985) te schrijven. In augustus jl. stemde de gemeenteraad van Dordrecht in met de financiële ondersteuning van het project. Eerder nam de Stichting onder andere het initiatief tot het schrijven van de biografie over Johan en Cornelis de Witt.

Wim Huijser is zelfstandig tekstschrijver en maakt deel uit van het bestuur van het Buddingh’ Genootschap dat in 2004 werd opgericht. In de afgelopen vijftien jaar was hij verantwoordelijk voor een groot aantal publicaties over het leven en werk van C. Buddingh’, waaronder een literaire wandelgids, een luisterboek (i.s.m. DiEP) en boeken over Buddingh’s fascinaties als Engeland, voetbal en katten. In 2010 bezorgde hij voor uitgeverij Nijgh & Van Ditmar de verzamelde gedichten onder de titel Buddingh’ gebundeld. Tussen de bedrijven door deed hij al het nodige aan research voor de beoogde biografie, maar door de opdracht vanuit de Stichting Dordtse Academie kan hij daar in de komende jaren een groot deel van zijn tijd voor reserveren.

Huijser maakt ook deel uit van de werkgroep die de Buddingh’-tentoonstelling voorbereidt die vanaf 24 november 2012 in het Dordrechts Museum gehouden gaat worden. Daarbij zal ook een boek over Buddingh’ als beeldend kunstenaar verschijnen. Huijser verwacht de biografie eind 2014 af te kunnen ronden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.