Twaalfhonderd mensen verwacht op kerstavond in Grote kerk Dordrecht

21 december 2013
Twaalfhonderd mensen verwacht  op kerstavond in Grote kerk Dordrecht

DORDRECHT - Volgens traditie zitten de meeste Dordtenaren op kerstavond in de Grote Kerk van Dordrecht, waar minstens 1200 mensen worden verwacht. Ook is het luiden van de zes domklokken op kerstmorgen om kwart voor tien een traditie.

Ook andere kerken hebben op kerstavond een dienst.

Een bericht van de Grote kerk:

Dinsdag 24 december is om 23.30 uur de kerstnachtdienst.
Vanaf 22.00 uur is de kerk open, de dienst begint om 23.30 uur. Voor een goede plek moet u wel op tijd zijn!

Het is niet mogelijk een plaats te reserveren. De toegang is vrij, er is wel een collecte  na de dienst  bij de uitgang van de kerk.

Elk jaar zijn we met velen in de kerstnacht samen in de Grote Kerk. Rond middernacht vindt de viering van deze nachtwake plaats, in het donker en in de kou, rond lezingen uit Lucas 2.

Groot gelui Kerstmorgen begint met het groot gelui van de zes Dordtse Domklokken. Wie mee in de touwen wil, moet zich vóór 9.45 uur melden onder aan de toren. Daarna is het even een klim, maar het blijkt meer dan de moeite waard een keer hieraan mee te doen.

Woensdag 25 december, eerste kerstdag horen we uit Jesaja 9 en het kerstevangelie volgens Mattheüs. Deze kerstmorgendienst begint om 10.30 uur, en we hopen ook dan met velen rond het evangelie en de kerstliederen het Christusfeest te vieren.

Kinderkerstfeest De kinderen van de nevendienst, en natuurlijk ook andere kinderen die deze ochtend gast zijn in de Grote Kerk, gaan na een vrolijke lichtjesintocht in de dienst op kerstochtend naar hun eigen viering in de wijkzaal. Een groep van de leiding heeft zich daar terdege op voorbereid en het belooft een zondags kerstfeest te worden!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.