Informatieavond over eigen windenergie in Dordrecht: 'Lokaal opgewekt, lokaal genieten'

30 december 2013 door Hennie van der Zouw
Informatieavond over eigen windenergie in Dordrecht: 'Lokaal opgewekt, lokaal genieten'

DORDRECHT - Windturbines waarvan burgers en bedrijven uit de Drechtsteden de eigenaar zijn en daarvan ook de vruchten plukken. Burgerinitiatief Drechtse Stromen licht tijdens een bijeenkomst op 23 januari toe hoe deze ambitie werkelijkheid kan worden. Siward Zomer, voorzitter van de burgerwindcoöperatie De Windvogel, deelt ook zijn ervaringen.

Een windpark is een efficiënte manier om grote hoeveelheden elektriciteit voor huishoudens op te wekken. In Dordrecht gaat windenergie komen. Waar precies, dat is nog de vraag. Maar als er windmolens komen, dan moeten de burgers van Dordrecht er direct bij betrokken zijn, vindt Drechtse Stromen, een initiatief voor en door burgers.
Samen kunnen we in de Drechtsteden energie besparen en duurzaam opwekken. Lokaal energie opwekken biedt zekerheid voor de toekomst. Het maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, zorgt voor lokale werkgelegenheid en de opbrengsten vloeien terug in de gemeenschap.

Locaties
Drechtse Stromen is intensief in gesprek met de gemeente Dordrecht om te komen tot enkele mooie locaties. Hierbij wordt gekeken naar zo min mogelijk overlast voor de omwonenden.  Om Dordtenaren en inwoners uit de Drechtsteden warm te maken voor wind is Drechtse Stromen op zoek naar windambassadeurs.

Ambassadeurs
Drechtse Stromen gelooft in het samen ontwikkelen van windprojecten. Iedereen mag meedenken en meedoen. Mensen die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen of actief wilen meedoen kunnen zich registreren op www.wijwillendrechtsewind.nl en/of op www.drechtsestromen.nl!

De informatieavond op donderdag 23 januari 2014 duurt van 19.00 tot 20.00 uur in duurzaamheidscentrum Weizigt, aan het Van Baerleplantsoen 30 in Dordrecht. Inloop vanaf 18.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.