Geboortecentrum Rhena van start met baby Jitte

31 december 2013 door Hennie van der Zouw
Geboortecentrum Rhena van start met baby Jitte

DORDRECHT - Na een drukke, maar voorspoedige verbouwing en verhuizing is de nieuwe verlos- en kraamafdeling Rhena van het Albert Schweitzer ziekenhuis maandagavond 30 december om precies 18.22 uur écht in gebruik genomen: toen werd namelijk Jitte de Bruin geboren.

De Dordtse baby is de eerste die in een van de splinternieuwe verlossuites op de locatie Dordwijk ter wereld is gekomen. Daarna bracht ze samen met haar moeder én vader de nacht door in een van de luxe kraamsuites. Dit zijn privé-kamers voor één gezin, voorzien van allerlei gemakken zoals een eigen badkamer, tv, keukenblok en magnetron. De partner kan blijven slapen.

"We hebben heel rustig met z'n drieën kunnen slapen", aldus Jittes ouders Feike en Falco de Bruin. "Met veel privacy en toch het gevoel dat er goed op ons werd gelet." De volgende dag mochten ze naar huis. Ziekenhuisdirecteur John Taks feliciteerde de ouders 's ochtends met de 'primeur' en bracht een presentje voor Jitte mee.

De opening van Rhena - de afdeling is vernoemd naar de dochter van Albert Schweitzer - brengt met zich mee dat de verloskamers in het ziekenhuis in Zwijndrecht definitief gesloten zijn. Rhena is vanaf nu hét geboortecentrum in Dordrecht voor alle ziekenhuisbevallingen in de regio, waar alle denkbare medische back-up steeds snel beschikbaar is, ook als de bevalling eventueel moeilijker verloopt.

Op de nieuwe afdeling gaat het verbouwen voorlopig nog door: iets meer dan de helft van de nieuwbouw is nu in gebruik. Dat betekent helaas dat het ziekenhuis voorlopig niet kan garanderen dat aanstaande ouders in de nieuwe voorzieningen terechtkomen. Een aantal 'oude' kamers draait de komende maanden ook nog mee. Hier is de kwaliteit van zorg uiteraard gelijk en vanaf nu kan ook daar de vader/partner blijven slapen.

Foto: Ziekenhuisdirecteur John Taks (l) feliciteert de ouders.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.