Dordt in Stoom van 23 tot en met 25 mei

31 december 2013

DORDRECHT - Dordt in Stoom zal van 23 mei tot en met 25 mei weer worden gehouden. Het festival staat al bijna dertig jaar op de kalender. Het is een vertrouwd evenement en zorgt telkens voor nieuwe elementen. Marco Westland, Jens en Frank van der Vorm, Erik Zindell, Andre Wiebinga behoorden tot de mensen van het eerste uur.

Bericht van Dordt in stoom:

Er zijn stoomtreinen, stoomschepen en stoomwalsen, dat is vast bekend. Tijdens Dordt in Stoom is er nog veel meer te ontdekken. En niet alleen voor techneuten of stoomfanaten. Misschien kom je wel voor de muziek. Voor de terrassen of een romantische avondwandeling. En wat denkt je van de kinderen? Die vinden de mini stoomtrein geweldig!

5x zeker doen tijdens Dordt in Stoom:

Naar de vlootschouw: de officiële aftrap van het driedaagse evenement. De vlootschouw wordt afgenomen door de sponsors en genodigden aan boord van een serie partyschepen en door het publiek op de kades. De partyschepen varen eerst voorbij de kades en blijven dan op stroom liggen voor het Groothoofd en de Merwekade. Bijzonder: het oorverdovende stoomfluitconcert. 

Naar de Kruimeltjeskade: oftewel de Wolwevershaven die is omgetoverd tot een soort handelskade uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Compleet met oude ambachten en shantykoren.

Op zaterdagavond naar de Kuipershaven: zodra het donker is, zo ongeveer vanaf tien uur ’s avonds, worden op zaterdagavond de boten en de gevels van de panden aan de Kuipershaven sprookjesachtig verlicht. Een mooi decor voor een romantische wandeling. 

Een stoomrondje maken: koop een dagkaart Stoomrondje Dordt (bij alle vertrekpunten) en je hebt toegang tot alle vervoersmiddelen van het evenement: de stoomtrein, historische bussen, de toegang tot de modelbouwshow aan de Kerkeplaat en je kunt er diverse schepen mee bezichtigen. Wie alles wil zien, is tenminste drie uur onder de pannen.

De Pieter Boele bezoeken: een varend monument met een interessante historie. Het schip heeft een lengte van bijna 31 meter en een breedte van zes meter en ze werd gebouwd in 1893. Na 119 jaar is de conditie van het schip nog steeds perfect. De Pieter Boele is de enige Rijnschroefstoomboot die nog bestaat.

 

Evenement

vr 23 mei tot zo 25 mei Dordt in Stoom

Op de kaart

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.