50-jarig jubileum Damplein groot feest

09 september 2013
50-jarig jubileum Damplein groot feest

DORDRECHT -  De feestmarkt werd zaterdagochtend geopend door burgemeester Brok, waarna hij door Pel ‘t Lam voorzitter WV Dubbeldam en Henriette Kros een reproductie aangeboden kreeg van een pentekening met authentieke stukjes Dubbeldam, speciaal gemaakt voor het 50 jarige jubileum. Het originele werk, reproducties in A3, A4 formaat of als ansichtkaart zijn te verkrijgen bij Atelier Henriette Kros, www.henriettekros.nl.
 
Zoals elk jaar waren er verschillende activiteiten georganiseerd door de winkeliersvereniging Dubbeldam, onder leiding van Wim van de Pol. Zo was er een kindermiddag en winkeliers aktie, taptoe, een feestmarkt en een artiestenavond. Hiermede is het 50-jarig bestaan van het Damplein gevierd. Op zaterdag 7 september was er daarom een jubileum feestmarkt met vele kramen met onder anderen keramiek, kunst en oude ambachten en een optreden van het Dordts visserskoor.

Vele Nederlandse artiesten hebben op zaterdagavond een optreden geven, vanwege het 50-jarige jubileum.
Ook het oudste criterium van Nederland, de wielerronde van Dordrecht, was dit jaar toe aan haar 75e editie. Om dit jubileum meer glans te geven, pakte het organiserende wielercomité op 7 september groots uit met een complete dag vol topsport voor jong en oud.
Op het Event Damplein 2013 was het een drukte van belang zowel overdag als in de avonduren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.