Oma uit Dubbeldam heet zestigste kleinkind welkom

31 december 2013
Oma uit Dubbeldam heet zestigste kleinkind welkom

DORDRECHT / DUBBELDAM - Al zestig keer oma.

De 74-jarige Roelofje van der Velde-Hoekman uit Dordrecht heeft sinds zondag 29 december maar liefst zestig kleinkinderen. "Natuurlijk ken ik ze allemaal bij naam", zegt ze stellig. "We lopen als het even kan zelfs alle verjaardagen af, soms wel drie op één vrijdagavond."

Met de geboorte van Sarissa, de dochter van haar zoon Olof Stok en zijn vrouw Tamara, is de Dordtse oma weer net zo verguld als al die andere 59 keren. "Het is een unicum, zo veel kleinkinderen", zegt ze blij.

Zelf kreeg ze op 19-jarige leeftijd het eerste kind van uiteindelijk dertien: negen jongens en vier meisjes. Ook onder de kleinkinderen zijn de mannen in de meerderheid: 36 om 24. Mevrouw Van der Velde heeft inmiddels ook alweer tien achterkleinkinderen, terwijl haar 61e kleinkind nog onderweg is.

Haar tweede echtgenoot (zelf gezegend met zeventien kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen) kent nog niet het hele nageslacht van zijn vrouw uit het hoofd. Hij vertelt lachend: "Als ik op de kalender zie dat er een jarig is, moet ik aan mijn vrouw vragen: van wie is dat er één?"

Foto: In het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht maakt oma Van der Velde kennis met haar 60e kleinkind Sarissa, rechts haar zoon en trotse vader Olof.

 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.