Meer dan 620 meldingen over vuurwerkoverlast in Dordrecht

01 januari 2014
Meer dan 620 meldingen over vuurwerkoverlast in Dordrecht

DORDRECHT - De teller voor meldingen van vuurwerkoverlast staat voor Dordrecht op 1 januari op meer dan zeshonderd. Om precies te zijn om 22 uur in de avond op 622. Dat blijkt uit gegevens van het landelijke meldpunt vuurwerkoverlast.

GroenLinks Dordrecht haakte daar vanmiddag op in door resten van vuurwerk op te ruimen in de binnenstad. De fractievoorzitter in Dordt - Mary Ruisch -  stelt via een doorgestuurd twitterbericht de vraag: wat moet er nog in Nederland gebeuren voordat vuurwerk aan professionels wordt overgelaten?

Bericht landelijke site:

Steeds meer mensen storen zich aan de toenemende vuurwerkoverlast rond Oud en Nieuw. De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat.
 
Jaarlijks zorgt vuurwerk voor miljoenen euro's aan schade en honderden gewonden. Helaas doet de landelijke overheid nog weinig om de vuurwerkoverlast tegen te gaan. Daarom hebben 15 lokale GroenLinks-fracties het initiatief genomen voor het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Dat initiatief wordt ondersteund door het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap.
 
Met de meldingen op vuurwerkoverlast.nl willen de initiatiefnemers de omvang van het probleem in kaart brengen. De meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin 2014 aan de Tweede Kamer en 15 burgemeesters zal worden aangeboden

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.