Jaarwisseling: geen grote incidenten

01 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Jaarwisseling: geen grote incidenten

DRECHTSTEDEN - Bij de viering van oud en nieuw deden zich in de eenheid Rotterdam/Dordrecht geen grote incidenten voor. Wel waren er veel kleine branden, vernielingen en raakten veel mensen (ernstig) gewond als gevolg van vuurwerk.

Zo'n twintig keer moest de ambulance uitrijden voor vuurwerkslachtoffers, enkelen raakten zeer ernstig gewond.
 
Brandweer bekogeld
Twee maal moest de politie uitrukken om de brandweer te hulp schieten toen zij met vuurwerk werden bekogeld tijdens bluswerkzaamheden. 
 
Ongeregeldheden
De viering van oud en nieuw leidde nergens tot grote verstoringen van de openbare orde. Wel moest de politie een aantal keer optreden tegen groepen die uit waren op ongeregeldheden. Door kordaat optreden was het op deze plekken snel weer rustig.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.