Beeldkwaliteitplan inspiratie voor binnenstad

06 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Beeldkwaliteitplan inspiratie voor binnenstad

DORDRECHT - Wat maakt het beeld van de Dordtse binnenstad zo mooi? Hoe kan de kwaliteit van de binnenstad worden behouden of zelfs versterkt bij nieuwbouw of andere veranderingen? Op die vragen geeft het Beeldkwaliteitplan van de gemeente Dordrecht antwoord. Het Beeldkwaliteitplan is in concept klaar en gaat nu de inspraak in.

Ontwikkeling historische binnenstad
Het beeldkwaliteitplan is opgebouwd uit een historisch overzicht hoe de stad zich heeft ontwikkeld, gevolgd door een ontwikkelgeschiedenis per gebied. De gemeente richt zich ook tot iedereen die iets in de binnenstad wil veranderen. Behoud van de historische kwaliteit van de binnenstad staat voorop en daar horen regels bij. Dit Beeldkwaliteitplan geeft een overzicht van de richtlijnen voor (ver)bouwen en (her)inrichten per deelgebied.

De gemeente laat in dit plan zien wat zij verstaat onder respectvol omgaan met de binnenstad en denkt de kwaliteit van de binnenstad met een set richtlijnen beter te kunnen bewaren. Het opstellen van een  beeldkwaliteitplan was één van de aanbevelingen van het Stadsberaad over nieuwbouw in de binnenstad.

Inspraak
Ter voorbereiding op het Beeldkwaliteitplan hebben verschillende bijeenkomsten plaatsgevonden. Iedereen uit de stad was hiervoor uitgenodigd, in het bijzonder de eerdere deelnemers aan het Stadsberaad. De uitkomsten zijn grotendeels verwerkt in het concept Beeldkwaliteitplan Binnenstad. De richtlijnen uit het Beeldkwaliteitplan worden onderdeel van de bijgestelde Welstandsnota Dordrecht.

Het concept Beeldkwaliteit kan hier worden gedownload.
 
Tot 12 februari 2014 heeft iedereen de gelegenheid om te reageren op het concept Beeldkwaliteitplan. Dit kan per mail monarch@dordrecht.nl
 
Eind januari 2014 vindt er een inspraakbijeenkomst plaats waarvoor weer alle Dordtenaren worden uitgenodigd. De aankondiging komt te staan in de Stem van Dordt. Na deze bijeenkomst beslist de Gemeenteraad over het definitieve Beeldkwaliteitplan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.