Fietser schiet in de lucht bij stadhuis

08 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Fietser schiet in de lucht bij stadhuis

DORDRECHT - De goed bezochte Nieuwjaarsreceptie in het Dordtse Stadhuis werd dit jaar opgeluisterd met ''vuurwerk'. Althans, dat dacht uw redacteur toen er vier knallen te horen waren. De burgemeester stopte even met zijn beschouwing over de Eerste Wereldoorlog en ging toen weer verder. De aanwezigen haalden de schouders op en gingen over tot de orde van de dag: de woorden van burgemeester Brok.

'Schoten bij stadhuis Dordrecht' kopte Teletekst bij thuiskomst. Er bleek dus meer aan de hand. Uit de berichten uit verschillende media bleken er een aantal schoten te zijn gelost, waarschijnlijk op de Groenmarkt. Een gat in het Stadhuis wordt ook nog onderzocht.

Foto: Fokko van der Straaten

De politie meldt het volgende via haar website:

Fietser schiet in de lucht in Dordrecht
Dordrecht - Een fietser heeft dinsdagavond in het centrum van Dordrecht een aantal malen in de lucht geschoten.

Rond tien voor negen kreeg de politie een melding van een schietpartij op de Groenmarkt in Dordrecht. Ter plaatse aangekomen, bleek uit getuigenverklaringen dat de dader een fietser was die al rijdend ter hoogte van het stadhuis een aantal malen in de lucht had geschoten. De dader fietste vervolgens verder, sloeg linksaf naar de Vleeshouwerstraat en verdween vervolgens uit het zicht.
 
Onderzoek
De politie heeft de omgeving afgezet en ter plaatse sporenonderzoek verricht. Hierbij zijn een aantal kogelhulzen gevonden. Daarnaast is een buurtonderzoek ingesteld en zijn getuigen gehoord.

Stadhuis
Tijdens het voorval vond in het stadhuis juist de nieuwjaarsreceptie van de gemeente plaats. Er zijn vooralsnog echter geen aanwijzingen dat de actie gericht was tegen het stadhuis of tegen aanwezigen. Omdat geen sprake was van dreiging is de receptie in overleg met betrokkenen gewoon doorgegeaan. Zekerheidshalve heeft de politie echter wel agenten bij het stadhuis geplaats om de veiligheid van de gasten te waarborgen.

Heeft u informatie?

De politie is nog op zoek naar getuigen. Mensen die informatie hebben over het incident wordt gevraagd zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan ook via telefoonnummer 0800-7000.

Op Youtube verscheen een kort filmpje waarop de schoten te horen zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.