Thijs Weidenaar tweede Jeugdbestuurder Waterschap Hollandse Delta

08 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Thijs Weidenaar tweede Jeugdbestuurder Waterschap Hollandse Delta

DORDRECHT - Thijs Weidenaar uit Dordrecht is op 6 januari 2014 door dijkgraaf Jan Geluk benoemd als tweede jeugdbestuurder van waterschap Hollandse Delta. Hij neemt het stokje over van de huidige jeugdbestuurder Rosanne Reijnen (17) uit Nieuw-Beijerland, die sinds de start (2010) jarenlang enthousiast haar rol vervulde. Wat Wat Wat doet het Jeugdwaterschapsbestuur?

Sinds 2010 kent Nederland een Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur (JWB). Het JWB is een groep van ruim 20 jongeren tussen de 14 en 17 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. Het JWB wil er voor zorgen dat jongeren meer betrokken worden bij water en waterbeheer in ons land.
Daarvoor hebben ze inmiddels een groot aantal activiteiten ontplooid. Zoals ludieke acties (‘zandzakken op het Binnenhof'), maar ook gesprekken met toen nog Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander, minister Schulz, de Deltacommissaris, Tweede Kamerleden, stonden op de agenda.

Nieuwe jeugdbestuurder aan de slag

De nieuwe 15-jarige jeugdbestuurder Thijs komt uit Dordrecht en wil het komende jaar een schakel vormen tussen volwassenen en jeugd. Het interesseren van jeugd voor de waterschappen in Nederland, is geen makkelijke taak. ‘Ik weet zelf ook nog niet alles van de waterschappen, maar ik ga me er dit jaar in verdiepen en wil me graag voor Hollandse Delta gaan inzetten‘ aldus een enthousiaste Thijs. Zijn eerste optreden is op 30 januari als de landelijke groep een afspraak heeft met staatssecretaris Sander Dekker in Den Haag.
Meer weten over het jeugdwaterschap? Neem een kijkje op www.jeugdwaterschap.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.