Cursus Ambassadeurs van het Landschap 4 februari van start

09 januari 2014
Cursus Ambassadeurs van het Landschap 4 februari van start

DRECHTSTEDEN / WATERDRIEHOEK - Begin februari gaat de cursus Ambassadeurs van het Landschap van start in de Waterdriehoek, het gebied tussen Dordrecht, Kinderdijk en de Biesbosch. Een sterke stimulans voor recreatie, toerisme en ondernemerschap in de regio. Ondernemers versterken hun netwerk en vergroten hun kennis van de natuurgebieden, cultuurhistorie, het landschap en natuurrecreatie. Daarmee maken de ondernemers de Waterdriehoek nog aantrekkelijker voor de recreant.

De Waterdriehoek: Dordrecht, Kinderdijk en Biesbosch
De Waterdriehoek, het gebied tussen Dordrecht, Kinderdijk en Biesbosch, is door de Provincie Zuid-Holland gekozen als één van de zeven ‘erfgoedlijnen’. Een erfgoedlijn is een samenstelling van erfgoed, landschap en water, met een groot recreatief en toeristisch potentieel. De molens en het polderlandschap van Kinderdijk, de duizend monumenten en historische binnenstadhavens van Dordrecht en de Biesbosch met haar doolhof van rivieren, wilgenbossen en grillige kreken: de Waterdriehoek heeft veel te bieden voor de recreant.

Cursus Ambassadeurs van de Waterdriehoek
Voor (agro-)recreatie- en toeristische ondernemers start op 4 februari de cursus Ambassadeurs van het Landschap. Met deze cursus vergroten ondernemers hun kennis van cultuurhistorie, het landschap en natuurrecreatieve mogelijkheden. Ondernemers kunnen hun gasten vertellen over de ontstaanswijze van het gebied en wijzen op bijzondere plekjes. Een extra service die het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. De cursus gaat in op de landschap en natuur in het gebied, maar ook op o.a. het cultureel en industrieel erfgoed, de strijd met en tegen het water, de historische stad Dordrecht en de handelsgeschiedenis. Excursies en uitwisseling vormen een centraal onderdeel van de cursus. Een van de bijeenkomsten is bijvoorbeeld geheel gewijd om een dag langs allerlei unieke en bijzondere locaties te reizen. De cursus vindt plaats op dinsdagmiddagen 4 februari, 18 februari, 11 maart en 25 maart 2014.

Voor wie?
De cursus is voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in en rond Dordrecht, Kinderdijk en de Biesbosch. Ondernemers van hotels, campings, B &B’s, theetuinen, restaurants en agro-toerisme bijvoorbeeld. Ook bedrijven in oprichting kunnen deelnemen.

Meer informatie op: www.ivn.nl/zuidholland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.