AVRO TV besteedt zondagavond aandacht aan expositie Dordrechts Museum

11 januari 2014
AVRO TV besteedt zondagavond aandacht aan expositie Dordrechts Museum

DORDRECHT - Jan Janssen beschouwt gebeurtenissen in Dordrecht en moedigt mensen aan om actief mee te doen met het stadsleven. We geven soms zijn weekbrief door. Morgen Dordrechts Museum in beeld:

Morgen, zondag 12 januari, AVRO/Kunstuur met om 19.22 'Stop Making Sense' van het Dordrechts Museum, zie http://avro.nl/kunstuur/

Ook morgen Rob Scholte in Dordrecht, om 14.30 interview door Victor Deconinck in Dordrechts Museum, aansluitend opening tentoonstelling in galerie De Compagnie van Victor. Veel en prachtig werk van Rob Scholte in de Compagnie, heb ik reeds mogen zien.

De Vriesestraat en Windsister Warehouse in Dordrecht zijn genomineerd voor de NLstreets Awards 2013Op de NLstreets Awards website kun je stemmen op je favoriete winkelstraat of winkel. Uit Dordrecht staan de Vriesestraat (in de categorie Winkelstraten) en Windsister Warehouse (in de categorie Winkels) genomineerd. Je kunt tot 31 januari 10 uur stemmen via http://www.nlstreets.nl/NL/award/2013/stemmen/, www.dordrecht.net bedankt voor de informatie-update.

Dordtse wetenswaardigheden

Steeds meer krijg mooie (Dordtse) initiatieven gemaild met de vraag of ik er iets over kan schrijven of in de agenda kan opnemen. Ik ben graag mensen van dienst, zeker als het de Dordtse zaak vooruit helpt. Waar ik denk dat ik van dienst kan zijn en dat past in mijn weekmail doe ik dat graag. Andere, meer algemene, dragers van verspreiding van Dordtse zaken zijn uiteraard AD/Dordtenaar en Kees Thies, de agenda van Dordrecht Marketing, Dordrecht.net, iDordt voor het ruigere nieuws, Lifestyle Dordrecht en Gett.

1812/13/14 in onderzoek.

Kees Weltevreden mailde lezingen over archiefonderzoek naar een periode die Nederland definitief veranderde.

De lezingen zijn in het Patriciershuis, Museum aan de Maas.

Zie attachment.

Nederlands Klassiek Verbond & Ex Oriente Lux, Afdeling Dordrecht

Hier wist ik ook het bestaan niet van. Hermine Dekkers wees me erop. Voor de liefhebbers is ook van hun activiteiten een attachment toegevoegd.

Vinyl in Merz

Zaterdagmiddag 3-1 startte LP Cafe bij Merz, van januari t/m april wordt er vinyl -lp's en singles - gedraaid. Voor het derde jaar. Tip van Bert den Boer. Die overigens ook een eendaags workshop heeft op 25 januari as, met Sjane de Haan, 'Je verlangen in beeld', www.bbdb.info/index3.html. Ook door een oud-wethouder van Dordt van harte aanbevolen. 

Scrapeel.

Henk 't Jong runt een historisch adviesbureau.

Wilt u iets speciaals laten onderzoeken, neem dan contact met hem op. Info staat op www.scapreel.nl

Ton Kraaijeveld in www.GALERIESANAA.nl

Ton exposeert, na Amsterdam, dit keer in Utrecht. De expositie heet Down to Earth en loopt van 11-1 tm 15-2. Naast schilderijen van Ton zijn er sculpturen van Boris van Berkum, schilderijen van Admire Kamudzengerere en Omar Ba, fotografie/collage van Anton Corbijn/Berend Strik.

Galerie SANAA (‘kunst’ in het Swahili, ‘schittering’ in het Arabisch) exposeert hedendaagse kunst van (jonge) kunstenaars uit Afrika en Nederland. De kunstenaars zijn al gevestigd, of nog jong en talentvol. SANAA toont verschillende kunstdisciplines, tweedimensionaal en driedimensionaal, fotografie, video, tekeningen, installaties of combinaties daarvan. SANAA is op zoek naar gelaagde kunst - dynamisch, divers en hybride.

 

Dordtse agenda

- Vandaag, 11-1, 15.30-18.30, Galerie Iroha, opening expositie en kennismaking met kunstenaars, tegelijkertijd Nieuwjaarsborrel, www.galerie-iroha.nl;

- Ook vandaag maar dan 17.00, opening Close Contrast, Pictura, kunstenaarsgesprek is zondag 16-2, 15.00;

12-1-2014, Rob Scholte in De Compagnie, eerst een interview in Dordrechts Museum, 13.00 uur, www.galeriedecompagnie.com/303/, ik ben met (klein)kinderen op stap, dat gaat voor;

- 18-1/15-2/15-3, Popcentrale, voorrondes Band Boost 2014, Metal, Pop, Rock, www.popcentrale.nl

- 19-1, 15.00, Theater 450, Holland Clarinet Four (de volgende 450-gers zijn 16-2 en 23-3)

- 24-1-2014, Canto Ostinato in Kunstmin/Energiehuis, liggend!, met 5 Dordtse gasten;

- 28-1, 20.00, Tinneke Beeckman, Een blik door Spinoza´s lens, Villa Augustus;

Vooraankondigingen, voor zover mogelijk, reserveer het vast in uw agenda:

- februari/maart, Griezel-avond-tochten door de Binnenstad, met Tom Hoogerwerf, minstens een keer, op uitnodiging, datum nog te bepalen;

25-2, 20.00, Kees Moeliker (De Eendenman) ontmoet Erwin Companje en Tinkelbell, Villa Augustus;

- 5-3, opening tentoonstelling Willem II kunstkoning, Dordrechts Museum, http://wii-kunstkoning.nl/;

- 29-3, 11.30-12.30, Vrije Academie over Willem II Kunstkoning, in het Dordrechts Museum;

- 8/15/22 april, 14.00-16.00. 3 keer Passie en Pasen, Musica Docet, cursusruimte Remonstrantse kerk;

- 25-4, 20.00, Boris Godounov, Hollands Diep, Energiehuis, er zijn ook ander speeldata;

- Eerste helft 2014, voorstellingen met de kleinkinderen (5 en 3), Energiehuis/Kunstmin, Khotinsky;

- 19 tm 28 september, Bach festival Dordrecht, programma is in de maak.

Zie ook www.musicadocet.nlwww.kunstmin.nlwww.energiehuis.nl en, voor een totaaloverzicht wat er te doen is: www.centrumdordrecht.nl/uitagenda/

Nieuwjaarsrecepties.

Nieuwjaarsrecepties en begrafenissen hebben gemeen dat (bijna) iedereen er is. Zo ook de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur van Dordt. Burgemeester Brok's nieuwjaartoespraak vond ik geweldig, het onderstreept het gevoel dat je in een stad woont die het verschil maakt. En dat ook wil blijven doen. Er heerste een sfeer van we gaan ervoor. Heldere blikken (het eerste uur werd geen alcohol geschonken), aanstekelijke plannen en ideeen, wapperende handen, nieuwe samenwerkingen.

Verder is zo'n bijeenkomst ook een feest van de speldjesdragers. Vertegenwoordigers van politieke partijen voorop. Maar ook leden van de service clubs en sociëteiten komen voor hun geaardheid uit. Mijn, op marktplaats gekochte, speldje van een serviceclub doet niet alleen in Oostenrijk wonderen.

De nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Oud Dordrecht had een speciale primeur. De bijeenkomst was in galerie de Compagnie van Victor. De expositie van Rob Scholte -opening zondag as- was net ingericht. Dit gaf een bijzonder, hedendaags tintje aan deze historische vereniging. De enige waar ik zelf een van de jongste ben. Er wordt gewerkt aan 'verjonging'.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.