Afscheid Jan Mattheus de Grauw bij ToBe groots gevierd

14 januari 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Vrijdagavond 10 januari  is onder grote belangstelling afscheid genomen van beeldend kunstenaar docent Jan Mattheus de Grauw als docent portret- en modeltekenen en schilderen voor ToBe cultuurcentrum in de Barendrecht. Jan werd in het voorjaar van 1995 aangesteld als kunstenaar-docent. Hij was indertijd ook werkzaam voor onder andere Teleac waar hij diverse cursussen presenteerde op TV en radio en als juryvoorzitter voor het Talenspalet.

Ruim 18 jaar heeft hij wekelijks zijn cursussen in de Baerne gegeven, die altijd tot het maximum waren gevuld met enthousiaste deelnemers. Al gauw werd Jan ook docentenvertegenwoordiger en trad hij in die hoedanigheid toe tot het bestuur van het KWB (het Kreatief Werkhuis). Ook na de integratie van het KWB in Tobe in maart 2010 en na zijn formele pensionering in 2004, bleef hij als docent actief voor ToBe, maar ook als begeleider voor workshops in o.a. Gambia. Ook voor het Talenspalet en de pastelbiënnale in Nowy Sacz Polen bleef hij als juryvoorzitter beschikbaar.

Er waren dan ook veel mensen om Jan uitgeleide te doen: cursisten, oud-cursisten, collega´s en bezoekers van de salonexpositie, die dit keer grotendeels rond het werk van zijn cursisten is georganiseerd. Daarnaast werd Jan gevierd in speeches, cadeau´s en levende muziek. Collega docent Rinus Blommaert startte direct met het maken van een geschilderd portret. Jan onderging deze huldiging als een warm bad…

Tot slot gaf de bijna 75 jarige kunstenaar, (jong van hart)  te kennen beschikbaar te blijven voor het geven van lezingen, workshops en andere kortstondige activiteiten. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.