Centrum Dordrecht vormt decor voor 24 kinderfilms

14 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Centrum Dordrecht vormt decor voor 24 kinderfilms

DORDRECHT - Leerlingen van de Mariaschool en school Vest filmen de levendige binnenstad en doen interviews met bewoners. De 24 films die het project oplevert, vormen een winterportret van het centrum van Dordrecht. 

Het project heet Kijk mijn Wijk en is vandaag 14 januari vervroegd van start gegaan. Drie leerlingen van de Mariaschool hebben reeds in de kerstvakantie hun eerste film gedraaid. Die beelden gaan zij vanmiddag op school monteren. “We wilden heel graag de ijsbaan als onderwerp en omdat de ijsbaan er niet meer zou zijn bij aanvang van het project op 6 januari, zijn we in de vakantie gaan filmen,” aldus Clarissa Griffioen, projectleider van WolkenTV, de Dordtse stichting achter Kijk mijn Wijk. “Normaal gesproken hebben de leerlingen elke dinsdag- en vrijdagmiddag filmles. Maar ook voor het interview met de burgemeester hebben we de tijden omgegooid en zijn twee leerlingen dinsdagavond 7 januari gaan filmen, op de nieuwjaarsreceptie.”  

De 12 leerlingen van school Vest die met WolkenTV meedoen, zijn vorige week van start gegaan met een film over hun oude en nieuwe schoolgebouw. Andere onderwerpen die in de planning staan zijn o.a. het onderwijsmuseum, de bioscoop, de toeristenroute, het water, de Lijnbaan en de Dordtse Schapekoppen. 

De begeleiding van het Kijk mijn Wijk project is in handen van Clarissa Griffioen en Stephan Kruithof. Ook draaien Mitchell Molenaar en Ruchama van Zuidam regelmatig mee.

De films staan wekelijks online op www.wolkentv.nl en zijn via social media als Youtube en Facebook te bekijken. Op de websites van de scholen en www.dordrecht.nl komt er ook een aantal te staan. De beste films doen weer mee aan het Short4Dordt filmfestival. Dan zien de kinderen hun films op groot doek in bioscoop The Movies.

Het Kijk mijn Wijk project, dat draait sinds 2010, heeft al meer dan 200 reportages over de Dordtse wijken opgeleverd. Taal, techniek, beeldvorming en samenwerking zijn de vier pijlers van het project.

Stichting Wolken is een stichting zonder winstoogmerk, die mediaprojecten voor kinderen en jeugd ontwikkelt. Hoofdsponsor van het project in het centrum is Trivire. Daarnaast betalen ToBe, Short4Dordt en de scholen eraan mee. Voor de kinderen is het project gratis. Kijk mijn Wijk draait tot 15 maart in de binnenstad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.