Aantal reizigers waterbus fors gestegen

14 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Aantal reizigers waterbus fors gestegen

DRECHTSTEDEN - Het grootste veerdiensten netwerk van Nederland heeft in 2013 meer reizigers vervoerd dan het jaar ervoor. De snelle veerdiensten Waterbus en Aqualiner varen dagelijks tussen Rotterdam, Dordrecht en de Drechtsteden en behoren tot de best gewaardeerde openbaar vervoer systemen van Nederland. In totaal werden in 2013 bijna 1,55 miljoen reizigers vervoerd.

Waterbus heeft de reizigerstoename onder meer te danken aan de groei van het aantal vaste gebruikers, zoals forenzen en scholieren. Ook de mooie zomer heeft voor veel recreatie en toerisme gezorgd. Onder meer de succesvolle Waterbus Dagkaart en de bijbehorende arrangementen, zoals die naar het Werelderfgoed Kinderdijk, hebben hier in belangrijke mate aan bijgedragen. Opvallend is dat de groei bij Waterbus heeft plaatsgevonden zonder het tweejaarlijkse evenement “Dordt in Stoom”, waarbij duizenden extra reizigers gebruik maken van de snelle veerdiensten.

Directeur Gerbrand Schutten is bijzonder trots op het resultaat: “We hebben met alle medewerkers, partners en opdrachtgevers keihard gewerkt om het personenvervoer over water weer een stapje verder te brengen. Afgelopen jaar hebben we met nieuwe schepen, nieuwe producten en campagnes geprobeerd om de omliggende bestemmingen van onze haltes nog beter te promoten en zo goed mogelijk bereikbaar te maken. Daarbij gaat ons systeem verder dan alleen het vervoer zelf, want onze reizigers geven ook geld uit op de bestemming van hun keuze. In die zin draagt een groei van ons netwerk direct bij aan de regionale economie. Dat we als kers op de taart zijn uitgeroepen tot het beste openbaar vervoer van Nederland in 2012 door de landelijke OV-Barometer met een 8,3 is een compliment voor iedereen die daaraan heeft bijgedragen.”

Voor Waterbus en Aqualiner is het geen vraag of in 2014 geen verdere ontwikkelingen zullen plaatsvinden. “Wat mij betreft zijn we pas begonnen.  Door het verplaatsen van bestaande en het realiseren van nieuwe haltes, nieuwe arrangementen en betere reisinformatie zullen we ons best blijven doen om onze reizigers altijd welkom aan boord te laten zijn.”

Over Waterbus
Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. De snelle schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis in de Drechtsteden en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig aan boord van Waterbus, er zijn ook losse (dag)kaarten verkrijgbaar. De fiets mag gratis mee.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.