Sociale Dienst Drechtsteden enthousiast gestart met 'Nieuwe Werk Kracht'

15 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Sociale Dienst Drechtsteden enthousiast gestart met 'Nieuwe Werk Kracht'

DRECHTSTEDEN - Met sociale media als FaceBook en Twitter een baan vinden. En je kennissen, vrienden en familie vragen om je te helpen bij het vinden van werk. Een beetje onwennig is het wel voor zestig cliënten van de Sociale Dienst Drechtsteden. Zij zijn met 440 anderen geselecteerd voor de pilot Nieuwe Werk Kracht.

Op de eerste startbijeenkomst afgelopen dinsdag 14 januari in Dordrecht kregen de cliënten uitleg over de pilot. Samen met een werkcoach van Nieuwe Werk Kracht trainden ze in kleine groepjes. Alle deelnemers hebben gedurende de pilot een eigen coach, die helpt met deze vernieuwende werkwijze.

Het netwerken werd meteen in de praktijk gebracht. Iedereen maakte ter plekke kennis met zijn of haar buurman of buurvrouw: “Hoe heet je, wat doe je, wat kun je en wat voor werk wil je”. Tot ieders verrassing wist een deelnemer haar achterbuurvrouw, die voor de klas wil staan, direct te attenderen op een openstaande functie bij een school om de hoek. Ook in een sessie met een van de coaches werd een cliënt door een andere deelnemer verblijd met een mogelijke chauffeursbaan.

Speciaal voor Nieuwe Werk Kracht is een online platform ontwikkeld, waar iedere deelnemer een eigen account heeft. Daar staan de initiatieven in, die worden verwacht van elke cliënt. Onder andere een profiel aanmaken, mensen in je netwerk vragen om in je werkzoek-team te zitten, feedback vragen op je cv en uiteraard contacten leggen over werk met organisaties en bedrijven. Iedere deelnemer moet dit bijhouden op het online platform. Die gegevens worden gedeeld met de sociale dienst.

Drechtsteden is de eerste regio in Nederland waar Nieuwe Werk Kracht wordt ingezet. Na de pilot wordt het concept uitgebreid naar andere regio’s. Zo’n twintig ondernemers hebben zich inmiddels aangesloten bij het initiatief, dat is opgezet door drie ondernemers. Volg Nieuwe Werk Kracht via https://www.facebook.com/nieuwewerkkracht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.