Praat mee over de toekomst van ruimte en vervoer in de Drechtsteden

09 januari 2014
Praat mee over de toekomst van ruimte en vervoer in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - De Provincie Zuid-Holland heeft de Visie Ruimte en Mobiliteit vrijgegeven voor inspraak. Dit betekent dat u tot 18 februari uw mening kunt geven en vragen kunt stellen over de plannen van de provincie voor de Drechtsteden tot 2030.  In de derde week van januari 2014 houdt de provincie een informatiebijeenkomst in Dordrecht. .

Omslag Visie Ruimte en Mobiliteit
In de ontwerpvisie en bijbehorende documenten beschrijft het college van Gedeputeerde Staten (GS) het provinciale beleid, de regels en de wijze van uitvoering voor de ruimtelijke ontwikkeling en het mobiliteitsbeleid in Zuid-Holland tot 2030. GS stellen vast dat de behoefte van Zuid-Hollandse inwoners en bedrijven verandert als het gaat om woningen, bedrijfsterreinen, kantoren, winkels en mobiliteit. De provincie gaat hier flexibel op inspelen door onder meer bepaalde regels voor ruimtelijke ontwikkelingen te schrappen en maatschappelijke initiatieven voor verkeer en vervoer mogelijk te maken.

Volgens de provincie is het nodig om sterker te sturen op het teveel aan bouwplannen voor woningen, bedrijven, kantoren en winkels. Daarvoor zullen gemeenten vooral onderling afspraken moeten maken, in samenspraak met de provincie. Gedeputeerde Govert Veldhuijzen: “We zien op veel plekken een overschot aan woningen, kantoren en detailhandel. Die ruimte voor wonen en werken willen we meer concentreren in stedelijke centra en dorpskernen. Dit is goed voor de ruimtelijke kwaliteit in Zuid-Holland en het voorkomt dat we bouwen voor leegstand.”

Vervolg
De Visie is tot stand gekomen met de input van bedrijven, gemeenten, waterschappen, belangenbehartigers en kennisinstellingen. Veldhuijzen en De Bondt danken de betrokken partijen voor hun inzet bij het proces. De documenten liggen van 8 januari tot en met 18 februari 2014 ter inzage (digitaal op deze website en tijdens kantooruren in het provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag). Voor de zomervakantie ligt de Visie ter vaststelling in Provinciale Staten.

Inloopbijeenkomst
Tijdens de terinzageperiode houdt de provincie in Dordrecht op 21 januari een inloopbijeenkomst, waar de betrokken ambtenaren vragen naar aanleiding van de ontwerpdocumenten van de Visie Ruimte en Mobiliteit beantwoorden. Zie voor verdere details de agenda
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.