Laatste plaatsen gratis fittest voor 75-plussers

17 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Laatste plaatsen gratis fittest voor 75-plussers

DORDRECHT - De gratis fittest voor 75-plussers is een enorm succes. Al meer dan duizend Dordtenaren meldden zich aan voor de test, die inzicht geeft in hoe het met hun fitheid is gesteld. Er zijn nog een kleine honderd plaatsen beschikbaar, dan is het maximale aantal beschikbare plaatsen bereikt. Daarna is aanmelden niet meer mogelijk.

De fittest wordt door de gemeente in samenwerking met FysioDordt aangeboden. Wethouder Wagemakers (Maatschappelijke Ondersteuning): “Eerlijk is eerlijk: we zijn verrast door de enorme animo. We verwachtten maximaal 600 aanmeldingen. Toen we signalen kregen dat de belangstelling enorm was, heb ik het budget nog flink kunnen oprekken en in overleg met FysioDordt het aantal beschikbare plaatsen kunnen verdubbelen. Daarvan zijn er nu nog een kleine honderd over. Daarna eindigt de actie.”
 
De fysiotherapeuten van FysioDordt zetten alle zeilen bij om de testen te kunnen afnemen. Door de enorme belangstelling kan het zijn dat aanmelders even moeten wachten voor ze aan de beurt zijn voor hun fittest.

Tijdens die test worden lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen, reactiesnelheid, lengte, gewicht en evenwicht gemeten. Ook brengt de test het valrisico in kaart en geven de fysiotherapeuten adviezen hoe de 75-plussers zo lang mogelijk vitaal kunnen blijven.
 
De test werkt preventief en helpt ouderen bijvoorbeeld valrisico’s te beperken. Zo kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, een wens van veel oudere Dordtenaren. Bovendien is voorkomen niet alleen beter maar ook goedkoper dan genezen.

De uitkomsten van de test worden anoniem verzameld en verstrekt aan de gemeente. Zij kan hiermee het gemeentelijk ouderen(gezondheids)beleid verder verbeteren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.