Nieuwe maatregel rondom Colijnstraat

12 juli 2011

DORDRECHT - De verbetering van leefbaarheid en veiligheid is één van de speerpunten in het college. Daarvoor is een Taskforce Overlast in de Openbare Ruimte gevormd, die zich heel nadrukkelijk bezig houdt met een totale aanpak hiervoor. Het doel is om de werkelijke overlast en de beleving van die overlast te laten verminderen.

De Taskforce richt zich specifiek op twee gebieden. Eén daarvan is de omgeving van de Colijnstraat. In de Colijnstraat zijn al diverse maatregelen genomen om verstoringen van de openbare orde tegen te gaan, zoals meer cameratoezicht en preventief fouilleren. De eerste effecten van de maatregelen zijn positief.

Afsluiten straten
Een nieuw maatregel is het afsluiten van drie straten. De Colijnstraat heeft een grote aantrekkingskracht op drugsrunners die met de auto door de wijk rijden. Om de overlast van die drugsrunners te beperken en beheersbaar te maken, worden drie straten afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Het gaat om de Colijnstraat, W.H. Vliegenstraat en Van Bosseplantsoen.

Alle woningen en functies in de wijk blijven bereikbaar, maar er ontstaan doodlopende straten.
De maatregel is besproken met een bewonersgroep. Het gaat om een tijdelijke maatregel, die na een half jaar met de bewoners en de politie geëvalueerd wordt.

De afsluitingen worden uitgevoerd met palen en klappalen, zodat de hulpdiensten er nog door kunnen.

Vergunning
Het college heeft een APV vergunning verstrekt voor het plaatsen van de palen en klappalen. Het collegebesluit wordt gepubliceerd in de “Stem van Dordt” van 13 juli aanstaande. Wie bezwaar wil maken tegen dit collegebesluit kan een bezwaarschrift sturen aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.