Het gaat beter in de Colijnstraat, hondenpoep een groter probleem dan drugs

22 januari 2014
Het gaat beter in de Colijnstraat, hondenpoep een groter probleem dan drugs

DORDRECHT - De sociale overlast die bewoners ervaren rond het Kasperspad, het Beverwijcksplein en de Colijnstraat is enorm afgenomen. Veel meer bewoners geven aan dat het in deze buurten prettig wonen is. Ook voelen de bewoners zich veel minder vaak onveilig. In de Colijnstraat is de score op dit punt zelfs beter dan in Dordrecht als geheel. Dat blijkt uit de ‘eindmeting’ van de resultaten van de taskforce overlast in de openbare ruimte. In drie jaar tijd is ook het aantal meldingen van overlast meer dan gehalveerd

De doelstellingen van de gemeente zijn daarmee ruimschoots gehaald. In de aandachtsgebieden ervaren bewoners veel minder overlast, onveiligheid en verloedering, en meer sociale samenhang. Uit de eindmeting blijkt ook dat de problemen zich niet of nauwelijks hebben verplaatst. Bewoners van de Colijnstraat noemen nu hondenpoep en rommel op straat de grootste problemen in hun buurt. In de omgeving van het Kasperspad blijven dak- en thuislozen wel een aandachtspunt, maar ook hier is de overlast flink gedaald.

Vasthouden
Wethouder R. Reynvaan spreekt van prachtige resultaten. ,,We plukken nu echt de vruchten van heel goede samenwerking en enorme inzet van zorginstellingen, politie, toezicht, woningcorporaties en bewoners. De opgave is nu om deze resultaten vast te houden. Ook bekijken we hoe we deze aanpak kunnen voortzetten als de Taskforce stopt.”

Zorg en handhaving
Het college van burgemeester en wethouders stelde in 2010 een Taskforce in om de overlast door verslaafde dak- en thuislozen en andere groepen en personen aan te pakken. Dat gebeurt in een combinatie van zorg en handhaving. De gemeente werkt hierin samen met onder meer zorginstellingen, woningcorporaties, politie en justitie. In 2011 is een ‘nulmeting’ gehouden. Na een tussenmeting in 2012 ligt er nu een laatste meting. De aanpak van de Taskforce loopt nog door tot eind 2014.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.