Zeehaven Dordrecht haalde over 2013 drie miljoen ton overslag

23 januari 2014
Zeehaven Dordrecht haalde over 2013 drie miljoen ton overslag

DORDRECHT -/ROTTERDAM - Vanaf  januari vorig jaar exploiteert het havenbedrijf Rotterdam de zeehaven Dordrecht. De jaarlijkse goederenoverslag in Dordrecht was drie miljoen ton. De cijfers zijn voor het eerst meegenomen in het totaal resultaat van Rotterdam Havenbedrijf, dat hierdoor maar net een daling moest melding.

Een persbericht: De goederenoverslag in de Rotterdamse haven in 2013 is volgens de definitieve cijfers uitgekomen op 440,5 miljoen ton, een miljoen ton minder dan volgens de voorlopige cijfers van 19 december jongstleden. Ten opzichte van de overslag in 2012 (441,5 miljoen ton) bedraagt de daling 0,2%.In december was de verwachting dat de overslag gelijk zou blijven ten opzichte van het jaar ervoor.

Kolenoverslag deed het nog iets beter dan volgens de voorlopige cijfers.

Voor de afzonderlijke goederensoorten zijn de afwijkingen maximaal 0,5 procentpunt ten opzichte van de voorlopige cijfers. Het gaat zowel om verschillen naar boven als beneden, met uitzondering van de overslag van overig stukgoed waarin de daling 19,6% bedraagt, tegen 18,2% als voorlopig overslagcijfer. Zie de bijlage voor de gedetailleerde definitieve cijfers.


Sinds januari 2013 wordt de zeehaven van Dordrecht (overslag ca. 3 mln. ton per jaar) geëxploiteerd door het Havenbedrijf Rotterdam. De Dordtse overslag is daarom dit jaar voor het eerst meegenomen in de overslagcijfers van Rotterdam.

Bijlage: Overslag januari-december 2013 per goederensoort

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.