Dordrecht Lions verliest nipt van Unis Flyers Heerenveen

24 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Dordrecht Lions verliest nipt van Unis Flyers Heerenveen

DORDRECHT - Dordrecht Lions heeft woensdagavond een zware en attractieve partij gespeeld tegen Unis Flyers Heerenveen. In de laatste fase van de wedstrijd wisten de Lions zich terug te vechten naar de stand 3-4.

Voor Nunis Flyers Heerenveen was deze wedstrijd beladen omdat zij punten dienen te behalen voor de tweede plaats in de competitie. Hierdoor verkrijgen zij het thuisvoordeel tijdens de play-offs. Voor Dordrecht Lions was het eveneens belangrijk om de punten te pakken. Zij zitten nog steeds in de race met Herentals als het gaat om de toegang tot de play-offs.

De Lions waren woensdagavond behoorlijk verzwakt. Dan Koudys en John Versteeg kampen beiden met een blessure. Ook goalie Kisito Zonneveld moest afzeggen vanwege griep.

Daarentegen hadden de jeugdspelers Levi Boer en Scott van Rijswijk de kans om hun eerste minuten te pakken op het hoogste niveau. Beide spelers hebben het prima gedaan.

Ook goalie Fabian Schotel heeft zijn taak met volle overgave vervuld.

Dordrecht Lions heeft in deze competitie nog niet kunnen winnen van de Flyers en ook deze wedstrijd werd door insiders gekwalificeerd als een ingecalculeerd verlies. Toch was het beeld bij aanvang anders. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd. Over en weer werden gevaarlijke aanvallen uitgevoerd die uiteindelijk na ruim 5 minuten speeltijd uitmondde in de openingtreffer van de Heerenveense import Shawn Collymore.

Ondanks diverse kansen trok Clinton Pettapiece in de slotfase van de eerste periode de stand gelijk. Hij scoorde met een gericht schot in de rechter bovenhoek. Erik Vos en Joy Turpijn waren verantwoordelijk voor de assist. Lang kon er niet van genoten worden want 30 seconde later wist Sander Dijkstra zijn ploeg toch nog op voorsprong te brengen.

De tweede periode vertoonde het zelfde beeld. Een hard werkend Dordrecht Lions tegen het kwalitatief betere Heerenveen. Door constant te storen werden de Flyers duidelijk uit hun spel gehaald. Men wist `slechts` tweemaal te scoren ( Collymore en Dijkstra).

En met deze stand startte de derde periode. De Dordtse speelwijze van de voorgaande perioden begon zijn vruchten af te werpen. Met 11.39 min op de klok wist Jasper Busink de score terug te brengen naar 2-4 nadat hij was aangespeeld door Dion van ´t Hof en Jeroen van den Broek. Dit bood perspectief met nog ruim 8 minuten te gaan. Precies een minuut later was Luke Zwartbol diegene die de wedstrijd weer helemaal open gooide. Hij scoorde op exact dezelfde wijze als zijn voorganger. Deze keer waren Clinton Pettapiece en Erik Vos goed voor de assist.

Vervolgens stegen de Lions in de slotfase boven zichzelf uit en kwamen, door een schot op de lat van Erik Vos, bijna nog in de gelegenheid om overtime te spelen. Helaas bleef de stand ongewijzigd.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd het volgende aan;`We hebben keihard gewerkt en ik kan alleen het team alleen maar een groot compliment geven. Toch is het jammer dat we er geen overtime uit konden slepen. We hadden het namelijk verdiend. Door op deze manier te spelen hebben we aangetoond dat het seizoen nog niet over is.

Aan het begin van de wedstrijd heb ik bij de jongens aangegeven dat we met vier man achter de puck moesten spelen, de snelheid in de wedstrijd te vertragen en vervolgens te wachten op de counter. Dit omdat ik vanavond minder spelers tot mijn beschikking had. In de derde periode zijn we boven ons zelf uitgestegen en hebben deze periode met 2-0 gewonnen. Jammer is het dan dat het slapshot van Erik Vos in de eindfase op de lat belandde waardoor overtime niet meer haalbaar was.

Het verschil van een paar centimeter. Twee bepalende spelers Dan Koudys en John Versteeg zijn geblesseerd geraakt tijdens de wedstrijd tegen Geleen. De kans is klein dat ik op korte termijn hen kan inzetten. `

Het komende weekend speelt Dordrecht Lions twee uitwedstrijden. Zaterdag tegen Eindhoven Kemphanen. Aanvang 20:15 uur.
Zondag wordt afgereisd naar Heerenveen. Aanvang 16:00 uur.

De eerste volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 01 februari. Aanvang 18:45 uur. Dan staat de Destil Trappers Tilburg op het programma.

Foto: Robert Bos

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.