'Happy Dogs' van kunstenares Lydia Hofland-Visser verrijken de Beleeftuin

26 januari 2014 door Hennie van der Zouw
'Happy Dogs' van kunstenares Lydia Hofland-Visser verrijken de Beleeftuin

DORDRECHT - Op 6 februari worden er in de Beleeftuin 'De Heerlyckheid van het Parkhuis' een aantal nieuwe beelden geplaatst. Deze beelden zijn vervaardigd door kunstenares Lydia Hofland-Visser uit Schoonhoven.

Lydia Hofland-Visser vertelt hieronder haar eigen verhaal over hwet ontstaan van deze beelden:

"Op donderdagmiddag 6 februari ga ik 6 'Happy dogs' in de Beleeftuin plaatsen. Deze blijven daar een half jaar te kijk staan. Indien de bewoners en de bezoekers het een aanwinst voor de tuin vinden kunnen ze daar blijven staan tot ze verkocht worden".

Over het ontwerp en de uitvoering van deze vrolijke beesten zegt Lydia: "Op een dag moest onze tuinbank vervangen worden, de latjes waren verrot en het ijzer roestig. Mijn man haalde het bankje uit elkaar, toen de onderdelen op de grond lagen zag ik in mijn verbeelding een hazewindhond ontstaan".

"Ik heb toen alle ijzeren delen aan elkaar bevestigd en daar was de hond. De smid heeft alles aan elkaar gelast. Daarna werd het object gezandstraald en werd er een poedercoating aangebracht. Vervolgens maakte ik van lood een kop die ik in dezelfde kleur lakte. Ook maakte ik koppen van aluminium die een stuk moeilijker te vormen waren. Zo kwamen er koppen die aan andere typen honden doen denken".

"Via internet kon ik de onderdelen o.a. voor het puppy bemachtigen. De koppen zijn erg kwetsbaar. Het was een plezierige uitdaging om dit alles tot stand te brengen".

Aldus kunstenares Lydia Hofland-Visser.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.