Leerlingen van OBS Dubbeldam maken herrie voor KNO-arts Kevin Buijssen

27 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Leerlingen van OBS Dubbeldam maken herrie voor KNO-arts Kevin Buijssen

DORDRECHT - Een leerling van groep 8 van OBS Dubbeldam in Dordrecht slaat zo hard mogelijk op een trommel, terwijl KNO-arts Kevin Buijssen (rechts) het aantal voortgebrachte decibellen meet. De scholier die het meeste geluid kon produceren met een meegebracht of zelfgemaakt instrument, verdiende een set luxe oordopjes.

Net daarvoor had de dokter van het Albert Schweitzer ziekenhuis een gastles gegeven over het voorkomen van gehoorschade. Hij legde uit hoe het oor werkt, wat geluid is en hoe je ervoor kan zorgen dat je geen blijvend nadeel ondervindt van het luisteren naar muziek of het bezoeken van een concert. "Niet te vaak, niet te lang en niet te hard met muziek op je oren zitten", drukte Buijssen de kinderen op het hart. "Neem naar een concert altijd oordopjes mee."

De voorlichting vond plaats in het kader van de landelijke campagne www.kno-prevent.nl waarbij KNO-artsen door het hele land de oudste groepen van het basisonderwijs voorlichten met lesmateriaal en bezoekjes. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst één op de zeven jongeren na het uitgaan last heeft van een piep in de oren, die het begin kan zijn van blijvende gehoorschade.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.