Gevecht tussen Herentals en Dordrecht Lions om 4e of 5e plaats nadert hoogtepunt

27 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Gevecht tussen Herentals en Dordrecht Lions om 4e of 5e plaats nadert hoogtepunt

DORDRECHT - Winst op Kemphanen Eindhoven en nipt verlies van UNIS Flyers in Heerenveen zorgden dat de LIONS van zaterdag- tot zondagavond even konden proeven van de belangrijke 4e plaats op de ranglijst.

Door winst van Herentals in Geleen kan de vlag nog steeds niet in top.

De verwachtingen waren hooggespannen zaterdagavond. Alle blessureleed was geleden en de LIONS begonnen dan ook met een vollere spelersbank dan de KEMPHANEN aan de wedstrijd. Zoals gebruikelijk waren de eerste aanvallen voor de Dordtenaren maar Deniz Mollen wist tot de 18e minuut zijn doel schoon te houden.

Dan Koudys kreeg toen de puck te pakken op de blauwe lijn, zag geen teamgenoot in de buurt, besluit de tocht naar het Eindhovens doel alleen te maken en mikt loepzuiver op de rechterbovenhoek: 0-1. Overigens lieten de Hanen zich in de eerste periode ook niet onbetuigd maar Kisito Zonneveld bleek goed van de griep hersteld zodat hij tot 1 minuut voor de 1e rust zijn doel schoon kon houden. Op dat moment zorgde Danny Stempher dat met een 1-1 stand op het scoreboard de kleedkamer kon worden opgezocht.

De eerste vijf spelminuten in de 2e periode gaf eenzelfde beeld te zien als in de 1e periode. Afwisselende aanvallen met een licht overwicht voor Dordrecht. John Versteeg had een aantal zeer goede kansen die onbenut bleven. In de 6e minuut floot scheidsrechter Sterkens voor een 2 min. penalty voor Kemphanen. De LIONS profiteerden uitstekend van het geboden overwicht en in de 8e minuut zorgden achtereenvolgens Erik Vos (prachtig schot) en John Versteeg (mooie combinatie met Dan Koudys en Jeroen v.d. Broek) voor de 1-3 stand in de 2e spelpauze.

In de 3e periode was duidelijk dat de wedstrijd voor de Dordtenaren in winst zou eindigen. De Kemphanen, die noodgedwongen met twee lijnen speelden kwamen sporadisch gevaarlijk voor het Dordtse doel en Zonneveld bleef scherp. Door doelpunten van Pettapiece en Koudys voor Dordrecht en Verschuren voor Eindhoven werd het uiteindelijk 2-5.

De kleding en uitrustingen van de Dordtenaren hadden nauwelijks tijd om te drogen want de volgende ochtend reed de Dordrecht Lions Bus alweer richting Thialf in Heerenveen voor de wedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst, UNIS Flyers. Met de wedstrijd van woensdagavond in Dordrecht nog vers in het geheugen (het werd toen 3-4) wisten beide teams dat er geen sprake was van een Friese gelopen koers. Er zou echt gewerkt moeten worden en dat gebeurde ook. Zonder John Versteeg, die de avond ervoor toch nog last bleek te hebben van de blessure, konden de Dordtenaren aanvankelijk weinig initiatief tonen en de openingstreffer, in de 7e minuut, was dan ook voor de FLYERS door Demelinne.

De strijd werd wat harder en in de 12e minuut kregen Mitchell Riedijk en Houkes een stevige aanvaring die bijna uitmondde in een vechtpartij. De arbitrage was echter alert en liet het niet zover komen zodat beide spelers 14 minuten in de strafbank mochten afkoelen. In de 18e minuut maakte Demelinne zijn tweede doelpunt zodat met een stand van 2-0 gerust kon worden.

De tweede periode durfde Dordrecht wat meer aan te dringen wat in de 24e en 27e minuut vruchten begon af te werpen. De Friese defensie wankelde en doelpunten van Erik Vos en Dan Koudys zorgden weer voor een gelijke stand. In de 30e minuut bezorgde de Jong de Friezen weer een voorsprong en toen scheidrechter Hengst Pettapiece voor 2 minuten naar de strafbank stuurde profiteerde Flyer Bruijsten en keken de LIONS weer tegen een achterstand aan. De LIONS bleven proberen aansluiting te houden en in de 11e minuut werd dat met een doelpunt van Dion van ’t Hof bewaarheid zodat met een 4-3 stand de thee werd opgezocht.

De 3e spelperiode was de spanning te snijden. De LIONS bestookten vrijwel onophoudelijk het doel van de FLYERS en Oosterwijk hield gedurende 10 minuten zijn doel schoon maar toen profiteerde Joy Turpijn en was de stand weer gelijk. Zo’n zeven minuten later kwam Heerenveen via Bruijsten toch weer op voorsprong.

Een minuut later werd Dijkstra voor 2 minuten naar de kant gestuurd en vroeg coach Alexander Jacobs om een Time Out om de te voeren tactiek te bespreken. Zodra het spel het zou toelaten zou Kisito Zonneveld zijn doel verlaten om met zes tegen vier spelers te proberen het gelijkspel af te dwingen. Helaas voor de Dordtenaren liet het spel het niet toe. Demelinne ging met nog 4 seconden te spelen ook naar de strafbank maar daaraan hadden de LIONS net niet genoeg.

Eindstand 5-4. Van het Friese publiek kwam een sportief applaus, ook voor Dordrecht Lions.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.