'Bond tegen Vloeken' bezoekt Dordrecht voor gastlessen op Marnix College

28 januari 2014 door Hennie van der Zouw
'Bond tegen Vloeken' bezoekt Dordrecht voor gastlessen op Marnix College

DORDRECHT - Op dinsdag 11 februari aanstaande zal de 'Bond tegen Vloeken' een bezoek brengen aan Dordrecht. Er zullen gastlessen worden verzorgd over respectvol taalgebruik en de 'Bond tegen vloeken' zal in het centrum een standplaats innemen om het gesprek aan te gaan met passanten.

Namens KlasseTaal, de onderwijsafdeling van de 'Bond tegen Vloeken', zal gastdocent Sjors van der Kraan gastlessen verzorgen op het Marnix College in Dordrecht: “KlasseTaal wil in het vormingsproces een schakel zijn als het gaat om taal en respect. Speerpunt van de les is bewustwording op het gebied van taalgebruiken. De thematiek van de les sluit aan bij de leefwereld van de jongeren.”

Het bezoek van de 'Bond tegen vloeken' is in het kader van het project ‘Het Land In’. De 'Bond tegen vloeken' is sinds de oprichting in 1917 zichtbaar in de Nederlandse samenleving. De 'Bond tegen vloeken' bezoekt markten en braderieën met een speciaal beplakte bestelbus. Medewerkers gaan met passanten in gesprek over schelden en vloeken en luisteren naar ideeën over het bevorderen van respect in de samenleving. Eerder dit jaar deed de 'Bond tegen vloeken' Kampen en Nunspeet aan.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.