Veel podiumplaatsen in Stars on Ice Cup 2014 voor Dordtse kunstrijdsters

28 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Veel podiumplaatsen in Stars on Ice Cup 2014 voor Dordtse kunstrijdsters

DORDRECHT / PAPENDRECHT -  Op 25 en 26 januari was de kunstijsbaan in het Silverdome in Zoetermeer het podium voor de  Internationale Stars on Ice Cup 2014.

In  diverse categorieën was de Dordtse Kunstrijvereniging De Drechtsteden met maar liefst 27 rijdsters en 1 rijder vertegenwoordigd in deze wedstrijd die verdeeld over twee dagen werd verreden. De rijd(st)ers van de Dordtse Vereniging zijn na wedstrijden vaak op het podium te vinden en namen ook na deze wedstrijd weer veel prijzen mee naar Dordrecht.

1e plaats Britt Harmsen
Op  zaterdag reed de 8-jarige Britt Harmsen uit Puttershoek in de categorie  Super Stars een foutloos programma waarin zij een technisch moeilijk element perfect uitvoerde en eindigde met het hoogste puntentotaal op de 1e plaats

1e plaats Isabella Smit
In de categorie  Proms A  met een veld van 9 rijdsters reed de 9 jarige Isabella Smit uit Dordrecht een elegante kür met sterke elementen. Isabella werd 1e in deze categorie gevolgd door clubgenootje Dani Loonstra uit Barendrecht op de 2e plaats.
Julia van Rennes (8) uit Klaaswaal reed een uitstekende kür en eindigde op een prima 4e plaats.

1e plaats Demi Sijswerda
In de categorie Teens A (14 rijdsters)  reed Demi een kür met hoge sprongen en een hoog showgehalte en behaalde hiermee de hoogste punten die haar op een welverdiende 1e plaats brachten.
Rosalie van Wageningen (10) uit Dordrecht eindigde op de  3e  plaats na een kür met hoge sprongen en ingewikkelde pirouettes.
Isa van Swieten (10) uit Papendrecht eindigde op een prima 4e plaats .

1e plaats Loek Laurens
Ook in de categorie heren was er een podiumplaats voor Loek Laurens (13) uit Strijen.
Loek liet een kür zien met prima technische sprongen.

In de categorie Basic Novice A (18 rijdsters) was het de 11 jarige Barendrechtse Sophie Bijkerk die in een internationaal veld sprongen en pirouettes van een bijzonder hoog niveau liet zien en daarmee riant op een 1e plaats eindigde.

In de categorie Advanced Novice (12 rijdsters) eindigde het 13 jarige schaatstalent en Kyarha Van Tiel uit Rotterdam ruimschoots op de 1e plaats.  Kyarha liet in haar kür elementen zien die in Nederland niet vaak getoond worden door kunstrijdsters op deze jonge leeftijd.

In de categorie Junioren reed de 18-jarige Tara Reins uit Oud-Beijerland een temperamentvolle kür met Spaanse invloeden en sierlijke pirouettes. Tara eindigde hiermee op de 2e plaats.
De 17-jarige Romy de Sterke uit ‘s-Gravendeel  werd in deze categorie 4e en gaf een goed visitekaartje af in deze wedstrijd.

 Het rijden van The Stars on Ice Cup is voor Sophie, Kyarha en Tara  een voorbereidingswedstrijd op  het Open Nederlands Kampioenschap kunstrijden op 14 en 15 februari  in Amsterdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.